Drar till med ett skrälltips i eftermiddagens Romderby. Tycker det ser bra ut för Lazio som har revansch att utkräva efter tre raka derbytorskar. Truppen ser stark ut och det finns ungdomlig entusiasm som kan avgöra i dag.

Senaste möten

2015/16
Lazio - Roma 1-4
Roma - Lazio 2-0

2014/15
Lazio - Roma 1-2
Roma - Lazio 2-2

Serie A
2. AS Roma 14 9 2 3 33:16 29
4. Lazio 14 8 4 2 27:14 28

Lazio hemma
7 5 1 1 15:5 16

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Palermo - Lazio 0-1

Roma borta
7 2 2 3 10:10 8

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
Roma - Pescara 3-2

Eftermiddagens Romderby blir en trevlig tillställning tror jag. Två lag i bra form och i toppen av tabellen. Ska redan nu säga att jag håller på Lazio, men brukar inte ha några problem att tippa emot laget när det är läge. Nu tycker jag att det ser bra ut i ljusblått. Simone Inzaghi har högst oväntat träffat rätt som tränare och laget spelar med stort självförtroende. Få hade nog trott att Lazio skulle vara med i toppen efter 14 omgångar. Ciro Immobile har varit strålande och med Ketia och Felipe Anderson bredvid sig, har Lazio ett fruktat anfall. Mittfältet håller hög klass med Parolo/Biglia och med De Vrij som mittbacksgeneral ser även backlinjen tämligen stabil ut. Ytterbackarna Radu och Basta är ofta säkra. Roma ser givietvis också bra ut. Men en del skador och lite ostabila insatser på slutet gör att jag ändå ger Lazio en liten fördel. Saknar sin näst bästa målskytt Salah. Tre raka derbytorsk för Lazio, men nu kommer laget hit i gott skick och med revanschlusta.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Lazio (4-3-3) Marchetti - Basta, Wallace, De Vrij, Radu - Parolo, Biglia, Lulic - Felipe Anderson, Immobile, Keita

Saknar: Milenkovic

Roma (3-4-2-1) Szczesny - Manolas, Fazio, Rüdiger - Peres, Strootman, De Rossi, Emerson - Nainggolan, Perotti - Dzeko

Saknar: Paredes, Salah, Florenzi, Nura

SPELTIPS
Lazio har bra flyt just nu och efter tre raka derbyförluster kan revanschlustan bli avgörande. Spelar Lazio 0 asian (pengarna åter vid oavgjort) till 2,05 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip