Derby della Capitale 20:45 på söndag!
Roma asian hcp 0 (pengarna tillbaka vid kryss) spelas till 1.83 hos LeoVegas .

Senaste mötet:
Roma - Lazio 2-1

Serie A
3 Roma 31 18 6 7 50:26 +24 60p
4 Lazio 31 18 6 7 75:40 +35 60p
----------------------------------------------
5 Inter 31 16 11 4 50:22 +28 59p

Form:
Lazio - O,V,V,V,F
Roma - V,O,F,F,V

Senaste match:
Salzburg - Lazio 4-1
Roma - Barcelona 3-0

Ett derby i Rom slår alltid högt, och betyder så oerhört mycket på alla plan. Inför söndagens derby står det även tre blytunga poäng på spel, kampen om Champions League-platserna är nämligen stenhård. Inter är bara en poäng bakom huvudstadslagen.

Roma vann höstens möte med 2-1 men förra säsongen var det faktiskt Lazio som lyckades bäst i Derby della Capitale. Det var tre taktiska truimfer av Simone Inzaghi i fjolårets tre möten. Men under fjolåret var det Spalletti som tränade Roma, numera är det Eusebio Di Francesco som sitter på tränarbänken, en betydligt bättre coach i min värld.

Vad talar dock för Roma-segern?
Lazio åkte överraskande ut ur Europa League i torsdags mot Salzburg med 1-4, trots att Inzaghi valde att formera bästa tänkbara lag - kort vila med andra ord. Roma däremot stod för en av säsongens största skrällar i tisdags efter avancemang och 3-0 mot Barcelona i kvartsfinalspelet i Champions League. Bättre moralhöjare än så går det väl inte att få?

Båda lagen har under säsongen haft höga toppar men ganska djupa dalar. Romas sämre prestationer har dock oftast kommit när laget roterat, vilket Di Francesco definitivt inte kommer att göra i ett derby mot Lazio med viktiga poäng på spel.
Så med en självförtreondeboost av högsta kaliber och två dagar mer vila håller jag Roma som favoriter i det här derbyt. Dessutom tycker jag att Roma på pappret har ett bättre lag än Lazio. Därav känns 2:an (pengarna tillbaka vid kryss) som ett bra spel till 1.83 hos LeoVegas .

Bortsett från Diego Perotti (25/5) så har de gulröda full trupp!

Tippar 1-2, vad tror ni?

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip