Lazio:

Fortsätter att blanda och ge, precis som övriga topplag – Napoli bortsett – i Serie A-toppen. Maurizio Sarri och hans mannar lär dock vara fullt fokuserade på att inkassera en trepoängare och fortsätta utmana om Champions League när nästjumbon Sampdoria nu gästar Sampdoria. Lazio är i skrivande stund femma i Serie A, men det är riktigt jämnt i toppen.

Lazio tog sig vidare ur Conference League efter att ha vunnit dubbelmötet med Cluj med totalt 1-0, efter en seger på hemmaplan. Där emellan hann de ljusblå även med att bortabesegra Salernitana med 2-0, där Ciro Immobile – som nyligen återvänt från skada – gjorde båda målen. Om Immobile kan bibehålla målformen vore det oerhört viktigt för Lazio – som annars har en väldigt trygg defensiv och som hållit nollan i tre raka matcher.

Mattia Zaccagni och Sergej Milinkovic-Savic är tillbaka från avstängning respektive sjukdom. Pedro dras med en bruten näsa, men har tränat i veckan och bör vara tillgänglig för spel. Även Alessio Romagnoli närmar sig comeback och kan vara med i truppen här.

Preliminär startelva: Provedel; Marusic, Casale, Patric, Hysaj; Milinkovic, Cataldi, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Sampdoria:

Har fortfarande inte vunnit under 2023 och nedflyttning till Serie B tycks allt mer trolig. Med blott elva inspelade poäng har avståndet till säker mark växt till åtta poäng.

Dejan Stankovic och hans spelare är minst sagt under press att vända den negativa trenden och supportrar har vid flera tillfällen på sistone tagit till rena hot gentemot klubbledningen. I veckan ska, enligt Gazzetta dello Sport, ett grishuvud och ett hotbrev skickats till en styrelsemedlem.

Stankovic har ännu inte lyckats vända trenden och poäng behöver ramla in snart, särskilt som lagen runtom i nedflyttningsstriden likt Hellas Verona börjat få upp ångan. Till den här matchen ser Stankovic ut att få klara sig utan Andrea Conti, Ignacio Pussetto och Koray Gunter, samtidigt som det finns frågetecken över spelare som Filip Djuricic, Jeison Murillo och Abdelhamid Sabiri.

Preliminär startelva: Audero; Amione, Nuytinck, Oikonomou; Zanoli, Cuisance, Winks, Augello; Sabiri; Gabbiadini, Lammers

Speltips:

Det här är en match Lazio ska vinna. Defensiven är solid och mot ett Sampdoria som bara mäktat med 7 mål på 15 Serie A-matcher sedan Stankovic tog över så bör Lazio ha goda möjligheter att hålla ännu en nolla.

Lazio att vinna och hålla nollan finns till 2,20 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip