Sextondelsfinal i Europa League på Stadio Olimpico där Lazio tar emot Sevilla i det första av två möten. Marknaden har Lazio som en liten favorit till seger, till cirka 2,40 i odds,och har två raka segrar i ligan - dock mot lättare motståndare än vad Sevilla är. Till denna match kommer Lazio att sakna vissa spelare men är ändå så pass starka att de har gjort mål i sina samtliga nio senaste ligamatcher och cupen. Sevilla är också skickliga på att göra mål, speciellt i Europa League, så det kommer att smälla.

Två stycken 1 - 0 segrar i Serie A mot Frosinone och Empoli visar att Lazio har en stark form för tillfället. Dessförinnan blev det dock förlust mot Juventus hemma med 1 - 2 och det visar också att Lazio har det betydligt svårare mot tuffare lag. Även om Lazio har Ciro Immobile och Sergej Milinkovic-Savic skadade så har de ändå presterat bra och har en tillräckligt bra bredd i truppen för att fortsätta göra mål. På hemmaplan har Lazio gjort mål i sina senaste 10 matcher och mot Sevilla gör de det igen.

I mitt tycke ska vi absolut inte blir stressade över att medier skriver att fem Sevilla-spelare missar matchen mot Lazio. Fyra av dem är skadade. Det handlar om ytteranfallaren Nolito, högerspringaren Aleix Vidal, defensiva mittfältaren Maxime Gonalons och försvararen Joris Gnagnon. Här handlar det inte bara om att det finns andra alternativ på planen utan att de andra alternativen är till och med bättre fotbollsspelare. Den femte spelare som saknas, försvararen Max Wöber, som fick ett rött kort för Ajax i Champions League innan han flyttade till Sevilla i januari, är avstängd - men han har bara spelat två La Liga matcher.

Det är viktigare att prata om formen hos Sevilla. Laget har spelat tre raka matcher utan seger. I den senaste matchen låg Sevilla under med 0 - 2 och fick ett rött kort på Banega, innan de vände till 2 - 2 i slutminuterna mot Eibar. Där visade Sevilla hur starka de är i offensiven, när det väl gäller och det är något vi har fått se dem i alla år som de har spelat i Europa League. Sevilla har fem segrar i turneringen och spelar varje match som om det vore en final. Så här kommer Sevilla att ge allt.

Dock är inte Sevillas försvar tillräckligt starka för att hålla undan Lazio, så jag tvivlar starkt på att de håller nollan, i synnerhet med tanke på hur illa det har sett ut defensivt i de tre senaste ligamatcher mot Eibar, Celta Vigo och Barcelona. Resultaten:

La Liga: 10/2, 2019
Sevilla 2 - 2 Eibar

La Liga: 2/2, 2019
Celta Vigo 1 - 0 Sevilla

Copa del Rey: 30/1, 2019
Barcelona 6 - 1 Sevilla

Därmed ska det mycket till för att vi inte ska få se båda lagen göra minst ett varsitt mål på varandra. Jag finner ett värde i oddset 1,81 på att båda lag gör mål och lägger ett spel på utfallet. Oddset 1,81 hittas hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Lazio: Thomas Strakosha, Bastos, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Adam Marušić, Marco Parolo, Lucas Leiva, Senad Lulic, Luis Alberto, Joaquin Correa & Felipe Caicedo.

Bekräftad startelva Sevilla: Tomas Vaclik, Sergi Gomez, Simon Kjær, Gabriel Mercado, Sergio Escudero, Franco Vazquez, Ever Banega, Jesus Navas, Pablo Sarabia, Wissam Ben Yedder & Andre Silva.
---

This is the stats tab
This is the post tip