Lazio:

De fyra senaste mötena mellan Lazio och Torino har slutat med kryss, men när lagen på nytt drabbar samman på Stadio Olimpico på lördagsaftonen lär Maurizio Sarris formstarka lag vara hoppfulla om att kunna bryta krysstrenden och inkassera ytterligare en trepoängare. Lazio har fyra raka segrar – åtta raka matcher utan förlust – och har hållit nollan i sju av deras åtta senaste i ligaspelet. Däribland finner vi också segrar mot tuffa motståndare som Napoli, Roma och Juventus.

Sarri har gjort ett imponerande jobb med relativt små medel i Lazio och de ljusblå är välförtjänt tvåa i Serie A efter den säsongen man haft och möjligheterna till säkrat Champions League-spel till nästa säsong ser ljusa ut. Sarri får dock återigen klara sig utan skyttekungen Ciro Immobile, som ledsamt nog hamnat på sjukhus efter en otäck bilolycka, där hans bil kolliderade med en spårvagn. Lazio har dock fått klara sig utan Immobile under större delen av säsongen redan, vilket man hanterat utmärkt med Felipe Anderson i en form av falsk nia-roll, flankerad av Pedro och Zaccagni.

Torino:

Torinos formkurva har inte pekat lika skarpt uppåt som Lazios på sistone och Turingänget har gått fyra raka utan seger i Serie A, där förluster mot Napoli och Roma varvats med kryss mot Sassuolo och Salernitana. Torino återfinner sig därmed i någon form av ingenmansland i Serie A-tabellen, bortom både bottenstrid och kamp om Europa.

Torino fortsätter också att ha en hel del namn på skadelistan. Ola Aina, Ronaldo Vieira och David Zima missar lördagens match, vilket även Pietro Pellegri och duktige och viktige Samuele Ricci också riskerar att göra. Perr Schuurs är dock tillbaka från avstängning.

Lazio i finfin form

Lazio har varit i gott slag på sistone, när man gått som tåget. Sarris gäng är svåra att få hål på och är Serie A:s formstarkaste lag för tillfället. Avsaknaden av Immobile har man lärt sig leva med under hela säsongen utan att det påverkat lagets slagstyrka och jag tror Lazio har goda möjligheter hemma mot ett Torino som svajat lite på slutet och som inte har särskilt mycket att spela för. Ettan finns till 1,86 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip