Ett Lazio i fritt fall tar emot Udinese på Stadio Olimpico i Rom. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Udinese - Lazio 1-2

Udinese - Lazio 0-1
Lazio - Udinese 0-0

Serie A
9. Lazio 27 12 4 11 32:29 3 40
17. Udinese 27 3 15 9 26:41 -15 24

Lazio hemma
13 6 3 4 13:10 3 21

Formen
F, V, F, F, F

Senaste match
Bayern München - Lazio 3-0

Udinese borta
13 2 6 59:20 -11 12

Formen
O, V, O, F, O

Senaste match
Udinese - Salernitana 1-1

Skador och avstängningar

Lazio: Patric, Rovella skadade. Marusic, Guendouzi, Pellegrini, Sarri avstängda

Udinese: Deulofeu, Ebosse, Bijol. Ebosele och Wallace avstängda

Frustrerat SS Lazio

Lazio står inför ett vägval ikväll. Tycka synd om sig själva och lägga sig ned och dö? Eller se säsongen som är kvar som en möjlighet att avsluta snyggt och säkra en plats i nästa säsongs Europaspel. Lazio tog sig vidare från CL-gruppen så det i sig var definitivt en framgång. Men laget har varit väldigt ojämnt och haft flera rejäla bottennapp. Mot Milan senast lyckades man dra på sig fyra avstängningar (inklusive manager Sarri...) och följde sedan upp med att åka ur CL borta mot Bayern München. Det sistnämnda var givetvis väntat men frågan är hur Lazio tar sig ur den här gropen?
Det här är en match på pappret som Lazio bara ska vinna, men hur är förtroendet för ledningen och hur står det till med motivationen i laget? Frågorna är många inför kvällens match mot Udinese.

Gästerna har allt att spela för då de är precis ovan nedflyttningsstrecket. Udinese har varit en expert på att hänga kvar i Serie A i många år nu och vi får se om man lyckas igen. Det här borde vara ett bra läge att möta Lazio på bortaplan med tanke på svaga resultat de senaste veckorna och svagt spel dessutom. Sarris fotboll har gått i stå och spelarna är inte i synk särskilt ofta längre. Mitt tips här handlar inte om vilket lag som kommer vinna utan att jag tror att Udinese har goda möjligheter att näta mot ett frustrerat Lazio ur form. 1-2 till Lazio när lagen möttes i Udine senast. Gästerna har bara torskat en av sina fem senaste matcher och slog faktiskt Juventus på bortaplan för fyra omgångar sedan.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål till 2.02 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip