Extremt viktiga poäng står på spel i den sista omgången av franska andradivisionen i fotboll när Le Havre ställs mot Dijon på Stade Oceane. Le Havre är tabellettan med en iskall form, som bara behöver en poäng för att säkra uppflyttningen. För Dijon, som ligger på en nedflyttningsplats, kan det också räcka med en poäng - förutsatt att bottenkonkurrenterna Laval och Rodez förlorar.

I mitt tycke är detta ett helt öppet möte. Även om det skiljer 30 poäng mellan lagen. Le Havre har inte gått att känna igen under de tre senaste omgångar, där det har blivit förluster mot Annecy, Valenciennes samt en delad pott mot Bastia. Det vanligtvis stabila försvaret har underpresterat samtidigt som anfallsspelet har lyst med sin frånvaro. Tränaren Luka Elsner dras också med ett par avbräck.

I åtta raka ligamatcher har Dijon lyckats undvika att gå lottlösa. I samtliga dessa omgångar har laget lyckats näta. En urstark prestation som har lett till att hoppet om överlevnad fortsatt existerar. Den nya tränaren Pascal Dupraz, som är känd för att rädda lag ur knepiga situationer, har ännu inte åkt på något nederlag sedan han tog över i april månad 2023. En sista lysande insats är att vänta.

Säkrar Dijon kontraktet?

Då Le Havre är långt ifrån toppformen kan Dijon störa dem. Dijon, som har hållit nollan nio gånger, har släppt in minst mål av alla lag på den nedre halvan av tabellen. De är alltså fullt kapabla till att kriga till sig avgörande poäng. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Le Havre inte vinner sista ligamatchen utan att det blir ett kryss eller att Dijon kammar hem samtliga poäng.

Speltips Le Havre - Dijon:
X2. Odds 1.71 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .
This is the stats tab
This is the post tip