Serie B vinnaren Lecce, som har haft en tuff säsongsinledning som nykomling i Serie A, gästas av ett annat formlöst lag när Fiorentina gästar dem på måndagkvällen. Hemma på Stadio Via del Mare har det ännu inte blivit någon seger för kryssexperterna Lecce, som ändå får ses som ett svårslaget lag. Fiorentina har haft svårigheter med att gå segrandes ur dueller och är utan seger på bortaplan ännu.

Trots förlusten senast mot AS Roma har Lecce skött sig prima i de senaste omgångar. Spelschemat har varit tacksamt, då Monza, Salernitana och Cremonese har stått på andra sidan gräset. Mot Roma fick Lecce spela en man kort från 22:a minuten och framåt. Ändå lyckades Gabriel Strefezza ordna en kvittering som varade till pausvilan. Dock fick Roma en straff tidigt i den andra halvleken, som Paulo Dybala förvaltade. Det var en stark prestation från Lecce överlag. Tränaren Marco Baroni får klara sig utan avstängde Morten Hjulmand. Alexis Blin visade sig vara en fullgod ersättare.

Även Fiorentina har en avstängning på Sofyan Amrabat, på grund av för många gula kort. Vidare saknas Gaetano Castrovilli och yttern Riccardo Sottil, som är i sjukstugan. Fiorentina har varit aktiva i veckan och återigen slagit Hearts i Europa Conference League gruppspelet. Innan dess blev det en urusel insats i Serie A och en 0 - 4 förlust hemma mot Lazio, vilket är lagets fjärde nederlag för säsongen. Ett stort problem har varit målskyttet - med bara sju fullträffar efter nio omgångar. Det är bara Sampdoria som har nätat färre gånger. Bortafacit är skralt med tre raka förluster och bara ett mål framåt på kontot.

Nej, det är svårt att se varför spelbolag har Fiorentina som så pass stora favoriter till seger. Mötet känns vidöppet och då ligger allt värde på att hemmalaget tar poäng. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Lecce inte förlorar matchen mot Fiorentina.

Speltips Lecce - Fiorentina:
1X. Odds 1.82 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Lecce:
Wladimiro Falcone, Samuel Umtiti, Federico Baschirotto, Valentin Gendrey, Antonino Gallo, Joan Gonzalez, Alexis Blin, Kristijan Bistrovic, Lameck Banda, Assan Ceesay & Gabriel Strefezza.

Preliminär startelva - Fiorentina:
Pietro Terracciano, Dodo, Lucas Martinez, Igor, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Rolando Mandragora, Antonin Barak, Nicolas Gonzalez, Luka Jovic & Christian Kouame.
---

This is the stats tab
This is the post tip