Lecce:

Kommer från två raka tunga förluster med totalt 0-6 efter att förlusten mot Bologna, 0-4, följdes upp av 0-2 mot Torino förra
fredagen. Nu väntar ännu tuffare motståndare i form av överlägsna Serie A-ledaren Inter. Lecce har annars varit starka
hemma på Via del Mare, där man så här långt bara förlorat tre ligamatcher.

Lecce ligger på 13:e plats i tabellen men har bara vunnit en av de nio senaste – en fin 3-2-seger över Fiorentina – och med bara fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket kan gänget från Apulien inte slappna av riktigt än. Marin Pongracic och Patrick Dorgu är båda avstängda här, men i övrigt ser Roberto D’Aversa ut att ha alla spelare tillgängliga.

Inter:

Inter fortsätter att gå som tåget och toppar Serie A med hela sju poäng ner till tvåan Juventus. Inter har vunnit sex raka och inte förlorat på 18 ligamatcher. I veckan skapade man sig ett gynnsamt utgångsläge även i Champions Leagues åttondelsfinal när Simone Inzaghis lag till slut brottade ned Atlético Madrid med 1-0, efter mål av inhopparen Marko Arnautovic. Inter var dock det klart bättre laget och hade chanser att ta en betydligt större ledning, vilket även återspeglas i Expected Goals-siffrorna där Inter noterades för 2,34, kontra Atléticos 0,62.

Det finns alltid en oro för sviktande fokus efter en Champions League-omgång, men Inter har ändå fått en mängd dagar att förbereda sig då Atlético-matchen spelades i tisdags, och matchen mot Lecce går av stapeln först under söndagskvällen. Inzaghi har dock en bra och bred trupp och har blivit bättre på att rotera vid behov, utan att tulla allt för mycket på kvaliteten. Marcus Thuram klev av skadad senast och lär ersättas av Arnautovic i startelvan. I övrigt inga nya skador för Inter.

Inter trummar på?

Jag är oerhört imponerad av Inter som bara trummar på och vinner fotbollsmatch efter fotbollsmatch i övertygande stil. Även om serieledningen utökats de senaste veckorna tror jag Inzaghi bara vill trumma på och förlänga segersviten så långt som möjligt, och även om det roteras på någon position kommer vi få se ett motiverat och segersuget Inter äntra Via del Mare. Det är stor kvalitetsskillnad lagen emellan och även om Lecce varit bra hemma så tror jag I Nerazzurri är en för tuff motståndare. Inter att vinna och hålla nollan finns till 2,39 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip