Dags för åttondelsfinal i den så kallade Uefa Conference League. Ett väldigt viktigt och betydelsefullt steg för svenska klubbar när det gäller både ekonomi och sportsliga framgångar i Europa. Djurgården har gjort det exemplariskt hittills och laget fortsätter att få passande motstånd där det absolut finns goda förhoppningar om avancemang.

Fotbollsmässigt tror jag att Djurgården håller minst lika hög kvalitet. Det gäller bara att inte bli tagna i stundens allvar och ha för stor respekt för Europaspelet, Lech Poznan och dess supportrar. Ligan är mer eller mindre körd om guldet för deras del, därav är fokuset på Europa allt de har just nu. Medan Djurgården bara har haft ett par cupmatcher så är Lech mitt i tävlingssäsongen. Visserligen kan det skilja en del i tempo men jag tror Djurgården är väl medvetna om vad som krävs.

Tror det kommer vara rätt så likt dubbelmötet med Bodö Glimt (0-0,1-0) där Lech hade oerhört svårt att skapa chanser och stundtals hade stora problem med Bodö. Bodö var tämligen överlägsna stora delar men Lech defensiv lyckades hålla tätt i båda mötena. De har ett sammansvetsat lag med spelare som tillhört klubben under en längre tid och en svensk centrallinje i Dagerstål, Karlström och Ishak som absolut håller hög allsvensk klass.

______

Inga nya skador eller avstängningar inför Djurgården.
Senaste elvan (vs Lechia 5-0)
Bednarek
Pereira - Milic - Dagerstål - Rebocho
Kvekveskiri - Karlström
Ba Loua - Sousa - Skoras
Ishak

Schuller är avstängd. I övrigt är skadeläget bra även hos Djurgården.
Verkar bli Besard Sabovic som ersätter Schuller men Oliver Berg är också tillbaka i truppen efter sjukdom.
Senaste elvan (vs BP 2-1)
Widell Zetterström
Johansson - Moros Gracia - Danielson - Andersson
Schuller - Finndell - Eriksson
Asoro - Edvardsen - Wikheim

_____

Första mötet tror jag på en tillknäppt historia. Väntar mig mycket kamp och försiktighet. Djurgården har tidigare visat vassa omställningar och ett etablerat spel i Europa tidigare vilket jag tror Lech har stor respekt för. Däremot får det inte se ut som mot BP senast där Djurgården släpper till väldigt mycket chanser. Här tror jag dock laget har en defensiv matchplan där det enbart handlar om att få med sig ett godtagbart resultat inför returen på Tele2 där man är starka.

Spel: Under 2.5 mål till 1.77 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip