Med en ny tränare i truppen inleder Lech Poznan äventyret i Champions League kvalet med att ta sig an Qarabag på Stadion Miejski. Returen spelas på Tofiq Bähramov-stadion, den 12:e juli, i Azerbajdzjans huvudstad Baku. Vinnaren går till den andra omgången i Champions League kvalet där FC Zürich väntar - medan förlorarna skickas vidare till Europa Conference League.

Lech Poznan vann polska Ekstraklasa i maj månad, för åttonde gången. Denna gång med en fem poängs marginal. Första ligatitel på sju år. Därefter har de förlorat de två inledande vänskapsmatcherna mot Widzew Lodz och Pogon Szczecin. Dock blev det en seger senast mot Jagiellonia. Den nya tränaren John van den Brom har under tiden gett spelarna chansen att visa framfötterna. Till detta Champions League kval blir det en formtoppad trupp som tas ut - med Jesper Karlström på mittfältet.

Uppgiften är inte helt enkel. Det finns en stor rutin och merit i Qarabag. Hela 18 gånger har de deltagit i UEFA turneringar, varav 7 gånger i Champions League kvalet. Till gruppspelet tog de sig så sent som säsongen 2017-2018. Klubben, som leds av den långvariga tränaren Gurban Gurbanov, tillbringade förra säsongen med att delta i Europa Conference League. Där gjorde de ett bra jobb. Det blev tre segrar och bara en förlust. Dock vägde de på tok för lätt mot Marseille, som slog ut dem i slutspelet.

Inför kvalet har Qarabag lyckats vinna den första vänskapsmatchen mot Botosani. Samt därefter kryssat mot Holstein Kiel och Universitatea Craiova. Imponerande. Precis som hos Lech Poznan finns det vassa anfallsalternativ i Qarabag, som är fullt kapabla till att fajtas om ett bra resultat inför returen. Därmed känns detta möte vidöppet - utan någon favorit till seger, i mitt tycke.

Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Qarabag inte förlorar det första av två möten mot Lech Poznan i Polen.

Speltips Lech Poznan - Qarabag:
X2. Odds 1.75 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Lech Poznan:
Artur Rudko, Joel Pereira, Lubomir Satka, Antonio Milic, Pedro Rebocho, Radoslaw Murawski, Jesper Karlström, Adriel Ba Loua, Joao Amaral, Michal Skoras & Mikael Ishak.

Preliminär startelva - Qarabag:
Luka Gugeshashvili, Marko Vesovic, Kevin Medina, Maksim Medvedev, Tural Bayramov, Richard Almeida, Qara Qarayev, Kady, Filip Ozobic, Marko Jankovic & Ibrahima Wadji.
---

This is the stats tab
This is the post tip