Arsenal reser till Leeds för bortamatch mot Bielsas herrar.
Mitt speltips: 1X eller asian +0,5 på Leeds. Spelet sitter om de nyper poäng.

Det blandas och det ges från Arsenal. Före uppehållet vann de på Old Trafford för första gången på evigheter för att sedan slaktas hemma mot Aston Villa med 3-0. Arteta tas kliv med truppen, men det går rätt så långsamt. Har väl främst styrt upp försvarsspelet, framåt är det inte så mycket bättre än det var på Emerys tid om vi ska vara ärliga. Det skapas få målchanser och görs inte så många mål. En av världens bästa målskyttar, Aubameyang, får springa ute på vänsterkanten upp och ner. Han sätts inte i några målchanser och har knappt kommit till avslut den här säsongen. Yttrar som Pepe och Willian har inte heller kommit upp i nivå och Lacazette ser TRÖTT ut. Känslan är att Arsenal får kämpa hårt för varje mål såvida inte motståndarna sonika bjuder på baljor.

Har haft nyckelspelare som Tierney, Aubameyang, Xhaka och Saka iväg på landslagsspel och har därmed inte kunnat gnugga så mycket under uppehållet.

Leeds har spelat in tio poäng hittills, två färre än Arsenal. Kommer från två matcher där de blivit rejält bortkontrade (Leicester och Palace vann bägge med 4-1). Men potentialen i laget är stor och de har matchat bra lag som Liverpool, Man City och Wolves redan. Säker på att Bielsa lärt sig saker från de matcherna han tar med sig här. Tycker Leeds spelar en underhållande fartfylld fotboll med sitt löpstarka pressande lag. Kan de tajta till försvasspelet lite grann är det ett lag som mycket väl kan hamna bekvämt i mitten av tabellen.

Jag tycker inte Arsenal ska vara såhär pass stora favoriter. Möjligt att ett lag som Leeds passar Arsenal bättre än lag som ligger lågt och gör det trångt. Men i min bok skiljer det inga mil mellan lagen egentligen. När de möttes i FA-cupens första omgång i fjol (visst, lite annorlunda elvor) så körde Leeds över Arsenal totalt i första halvlek. Arsenal vann till slut matchen (och hela turneringen) men tycker det säger någonting.

Tycker inte Arsenal ska vara så stora favoriter här faktiskt. För mig är det här en match som är jämnare än oddsen säger och 1x/asian +0,5 känns givet.

This is the stats tab
This is the post tip