Ångestmöte väntar när Leeds tar emot Crystal Palace på Elland Road!

Crystal Palace fick en smakstart efter Roy Hodgsons tillträde när man besegrade Leicester med 2-1, vilket var deras FÖRST SEGER under 2023. I och med Hodgsons tillträde kan vi lugnt säga att Palace har lagt fokus på en sak resten av säsongen: Hänga kvar. Ambitioner om att spela fin fotboll och bygga inför nästa säsongen flyger ut genom fönstret, och utifrån de förutsättningarna är nog gamle Roy helt rätt val.

Leeds kommer även dem från en stark 2-1 seger hemma mot Nottingham Forest. Jack Harrison kvitterade innan Sinisterra gjorde det matchvinnande målet strax innan halvtid. Javier Garcia har faktiskt fått fart på detta Leeds. Segrar mot bottenkonkurenterna Wolves och Forets, ett starkt kryss mot Brighton och en planenlig förlust mot Arsenal är mer än godkända resultat i jakten på nytt kontrakt.

Ångestmöte

Faktum kvarstår dock att endast en poäng skiljer lagen åt och det är endast tre poängs marginal ner till nedflyttning för Palace medan Leeds endast har två poäng ner. Förloraren i denna match kommer bli ordentligt indragna i bottenracet medan vinnaren skapar lite marginal och andrum.
I dessa typer av matcher tenderar det dock åt att bli mer försiktigt. Båda lagen har så väldigt mycket att förlora vilket ofta leder till en ganska chansfattig och tyst tillställning.

Leeds är för mig laget med lite mer fart och flair än Palace. Speciellt nu när Hodgson har tagit över rodret i Palace då han inte är känd som den mest offensivt inriktade tränaren. Han är dock extremt duktig på att ta resultat när klubbar är i kris, och det är precis det han är anställd för att göra här.

Leeds väntas fortsatt sakna Tyler Adams på det centrala mittfältet, medan Palace troligtvis får klara sig utan WIlfried Zaha ytterligare en match

Jag är som sagt ganska övertygad om på en försiktig match där lagen hellre försvarar en poäng än riskerar att förlora. Mitt spel blir därför under 2,5 mål i matchen till 1.72 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip