Leeds har ett dunderläge att spela PL nästa år. Tar man chansen den här gången?

Senaste möten
Fulham - Leeds 2-1

CHAMPIONSHIP
2. Leeds 38 21 8 9 56:32 71
4. Fulham 38 18 10 10 52:40 64

Leeds hemma
18 11 4 3 26:13 37

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
Cardiff - Leeds 2-0

Fulham borta
18 6 8 4 20:17 26

Formen
O, V, V; O, F

Senaste match
Fulham - Brentford 0-2

Varken Bielsas Leeds eller Fulham fick en omstart man önskade sig. Leeds torskade borta mot Cardiff med 0-2 och Fulham hemma mot Brentford med samma siffror. Därför är det såklart lite oklart hur lagen står sig formmässigt till lördagens möte på Elland Road. Fulham drog det längsta strået när lagen möttes i London i höstas, men det ser jag inte som något som behöver spela någon roll i det här mötet. Leeds har en del spelare out, men tillräckligt få för att det inte ska behöva märkas nämnvärt tycker jag. Bielsas lag tränar hårdare än många andra lag och brukar därmed kunna åka på mycket skador under den andra halvan av säsongen.
Det har man inte just nu, inte mer än något annat lag i alla fall, så jag ser det som en jättefördel i Leeds kamp för att hålla sig bland topp 2 och säkra spel i Premier League om några veckor. Det återstår åtta omgångar och Leeds har fem poäng ned till Brentford. Detta med en match MINDRE spelad. Tre poäng här skulle således vara en otrolig boost i kampen om PL-spel.
Fulham har fortfarande chansen själva att ta en direktplats, men med sju poäng upp till Leeds så kommer man inte ha det i egna händer så att säga. Det blir nog snarare ett huvudmål att försöka komma trea och därmed ge sig själv den bästa möjligheten i ett kommande playoff.

Leeds imponerade inte senast men jag tror att laget kan ha en reaktion på gång här, på hemmaplan efter att Bielse fått sätta tänderna i det som saknades sist. Man vill inte kasta bort detta gyllene läge.

Preliminära elvor (Whoscored)

Leeds (4-1-4-1) Meslier - Ayling, Cooper, White, Alioski - Philips - Costa, Dallas, Klich, Harrison - Bamford

Saknar: Dogulas, Casilla (avstängd), Hernandez
Osäkra: Augustin, Roberts

Fulham (4-2-3-1) Rodak - Odoi, Hector, Ream, Bryan - Reed, Cairney - Knockaert, Decordova-Reid- Cavaleiro - Mitrovic

Saknar: -
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Leeds till 1.74 hos Nordicbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip