bet365 livestreamar matchen. Den finns även att se på TV10. Det vankas lunchmöte i The Championship när Leicester gästar Leeds United och Elland Road under Lördagen. Matchstart är 13.15 men den tiden fanns inte som val under tid så därför satte jag 13.30 i reken.

Anrika Leeds United mår inte bra för dagen, den saken är säker. Efter uttåget ur FA-cupen mot lilla Rochdale från League Two så räknade nog många med ett hungrigt och revanschsuget Leeds som förra helgen reste till Sheffield för rivalmöte mot Sheffield Wednesday i ligaspelet. Det slutade med att Leeds blev fullständigt avklädda. Överkörda. Förnedrade. Ja, ni förstår poängen. 6-0. SEX-NOLL i baken och det går aldrig, ALDRIG att prata bort i ett derby mot Sheffield Wednesday trots att Leeds tvingades spela större delen av andra halvlek med en man mindre. Och en sådan stjärnsmäll reser man sig inte från hur som helst. Anfallaren Matt Smith (22/7) är således avstängd här. Leeds kommer med fyra raka förluster i bagaget och sex tävlingsmatcher utan seger. Den dåliga formen har gjort att Leeds har åkt ner från en playoff-plats till Premier League till 11:e plats i tabellen.


Om vi pratar dåligt självförtroende och form hos Leeds så pratar vi det omvända hos de blåvita serieledarna. Leicester kommer med fem raka ligasegrar i ryggen och har siktet inställt på en av de två direktplatserna till Englands finrum nästa säsong. Laget toppar The Championship med sina 54 poäng, 4 poäng ner till tvåan Burnley och 5 poäng ner till trean QPR. Leicester kommer närmast från en riktigt stabil insats då toppkonkurrenten Derby besegrades med 4-1. Leicester har smällt dit 12 fullträffar på de 3 senaste ligamatcherna och är det lag som har gjort näst flest mål i ligan. Leicester även förstärkt offensiven ytterligare under veckan då Kevin Phillips och Riyad Mahrez har anlänt.

Det är en viktigt match för båda lagen där Leeds försöker närma sig lagen på playoff-platserna och Leicester vill behålla sitt försprång till Burnley och QPR. Visst, det är aldrig lätt att åka till Elland Road och ta med sig tre poäng hem men nu är det ett Leeds som är inne i en riktigt tung period. Och tro inte att Leeds kan gå ut avslappnat med en vi har inget att förlora känsla här bara för det är serieledarna som kommer på besök. Det är stor press på spelare men främst manager Brian McDermott som kan hänga väldigt löst vid en förlust här. Kollar vi spelare för spelare så är det stor fördel Leicester och gästerna har många fler potentiella matchvinnare än Leeds som nästan bara lever på att Ross McCormack måste leverera. Jag har svårt att se Leeds studsa tillbaka efter stjärnsmällen senast mot ett stabilt och formstarkt Leicester. Leicester öser in mål för tillfället medan Leeds har släppt till väldigt många mål de senaste matcherna. Även om jag inte förväntar mig något stort målfyverkeri här så tror jag Leicester som både har kvalitén och formen på sin sida drar det längsta strået och reser hem med alla tre poängen.

EDITERAD 2014-01-18 01.52:06

This is the stats tab
This is the post tip