Man City gästar Leeds på lördagen.
Mitt speltips: Under 3,5 mål i matchen. Bethard.

Sextondeplacerade Leeds mot serieledande Man City. För bortalaget är det bara seger som gäller här för att fortsatt ha greppet om ligatiteln, medan Leeds nog är rätt nöjda med kryss. Att allt handlar om att skrapa ihop poäng för Leeds blev rätt tydligt i måndags när de spelade tajt och försiktigt mot Crystal Palace. Sedan Bielsa fick gå har laget stadgat upp defensiven och i de senaste tre matcherna har de bara släppt in ett mål. Känns givet att de kommer försöka spela tajt även mot Man City och mest försöka hålla sig kvar i matchen så länge som möjligt.

För Man City kommer den här matchen mellan Real Madrid-dubbelmötet. Ingen missade väl den fantastiska urladdningen i tisdags och med tanke på slutresultatet så lever den matchen i allra högsta grad. Retur redan på onsdag. Man City lär väl knappast ha en maxprestation i sig och vid eventuell ledning tror jag inte de kommer blåsa på för att ösa in fler mål. För deras del handlar det bara om att försöka hämta tre poäng. Defensivt är Man City starka, minst insläppta i ligan och lågt xga. Håller väldigt många nollor vilket är rimligt sett till att de släpper till få målchanser.

Tillsammans har de här lagen haft över 3,5 mål i 26/66 ligamatcher. Så det är knappast så att de går över den linan till höger och vänster. Sett till utgångsläget med Man Citys CL-dubblerande och att Leeds tajtat till defensiven tycker jag 3,5-linan känns hög och tycker det är en bra startposition i matchen. Skulle Leeds ta ledningen eller om matchen blir totalösig bör det gå att ta sig ur underpositionen genom något livespel. Men jag tror inget av lagen gör fler än två mål här.

0-2?

Speltips: Under 3,5 mål i matchen.

TV: 13 miljoner extra när vi går för 13 rätt på Stryktipset!
This is the stats tab
This is the post tip