Man City gästar Leeds på onsdagen.
Mitt speltips: Man City -1,5 mål. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål.

Peps City hade flest spelare av alla PL-lag i VM-spel. Men de klarade sig rätt okej:
Engelsmännen (Walker, Stones, Grealish, Phillips och Foden) ut i kvartsfinal.
Portugiserna (B Silva, Cancelo, Dias), NL-Ake och brasse-Ederson ut i kvartsfinal.
Rodri + Laporte (Spanien), Akanji (Schweiz) ut i åttondel.
Belgien de Bruyne och Gundogan ut i gruppspelet.

Bara Alvares, som inte slagit sig in som Cityordinarie än, gick hela vägen. Har också klarat sig utan tyngre skador, även om Dias verkar dras med någon muskelskada (bra täckning där dock). Fick en rätt bekväm match mot Liverpool i torsdagens ligacup. Ingen monsterprestation men ett bra genrep med bra svar från KdB och Hålet. Välbehövliga minuter för många gubbar. Värsta rosten avborstad.

Visst är Leeds borta en sen kväll när folk är lediga te sig lite skrämmande. Lördag i Karlstad-vibbar. Men Leeds har ett truppläge som ser rätt tufft ut:
VM-succén Tyler Adams är avstängd.
Bamford är fortsatt skadad. Sinisterra är skadad.
Frågetecken på keepern Meslier, Harrison, Rodrigo och Summerville.

Får se hur många som kommer till spel, men inget superbra truppläge i alla fall. Är ett spännande rätt ungt lag, men tycker fortfarande de kan se lite väl öppet ut bakåt stundtals. Ta bara sista matchen före uppehållet mot Spurs när de slängde iväg ledningar med väldigt naivt försvarsspel. Mot ett lag som Man C lär det straffa sig rejält. Och de kommer garanterat bjuda upp med hög press här på hemmaplan - det tror jag kommer svida.

Man City tappade ett par onödiga poäng första delen av säsongen och ligger fem poäng bakom. Har inte råd att tappa poäng i den här typen av matcher. Ett utvilat hungrigt lag tror jag kommer vinna rätt så bekvämt.

Överlag vill jag vara lite försiktig med tuffa hcp-spel när schemat är såhär tajt, Man City skulle mycket väl kunna fokusera på att bevaka ledningen istället för att gå för fler mål. Men ett Leeds med de avbräcken mot ett utvilat Man C - jag tror det här blir väldigt ensidigt.

Speltips: Asian -1,5 Man City.
This is the stats tab
This is the post tip