Speltips: BLGM till 1.83 hos bet365 .

Det första mötet mellan Norwich och Leeds slutade 0-0 på Carrow Road när dubbelmötet nu vänder till Elland Road för ett avgörande.

Det var ett rätt händelsefattigt första möte mellan lagen. Inget av lagen kom upp i ett xG över 0.5 vilket inte händer allt för ofta, och visar på vilken tillknäppt och låst tillställning det faktiskt var.
Nöjdast är nog Leeds som får med sig ett oavgjort resultat från bortamötet och nu har chans att avancera med en seger framför sina hemmasupportrar.
Leeds avslut på grundserien var extremt svag sett till vad man presterade under resterande delar av säsongen. Endast 1 seger på de avslutande 7 matcherna där man även förlorade 4 av de matcherna. Frågan är om man har i sig att slå om skallarna och hitta tillbaka till den formen man hade under stora delar av säsongen då man var ett av Championships bästa lag.

Norwich lyckades norpa den sista playoff-platsen genom en avslutning där man endast förlorade 1 av de avslutande 7 matcherna. Man kryssade dock även 4 av de matcherna, vilket jag tycker målade en ganska talande bild av detta Norwich. Man är ett stabilt och bra lag som mycket väl kan skaka vilket lag som helst i ligan på dagen.

Dubbelmötet öppnar upp sig

Inför den här matchen är det osäkert om Norwich spjutspets Josh Sargent är redo för spel eller inte efter att ha ådragit sig en skada under slutet av matchen senast. Det vore ett tungt tapp för bortalaget och något som är värt att hålla utkik efter.

Hemmaplansfördelen kommer ge Leeds en fördel och får ses som favoriter att avancera, men jag har svårt att räkna bort Norwich. Speciellt efter Leeds extremt svaga avslutning. Det första mötet mellan lagen var som sagt extremt tillknäppt, men detta är i grunden två lag som har sina styrkor i offensiv riktning.

Leeds kommer bli framtryckta av ett elektriskt Elland Road, och jag tror man kommer gå in med en mer offensiv inställning än i det första mötet. Norwich kommer dock inte lägga sig ner och ge upp utan man har en offensiv som definitivt ska kunna ställa till mer problem för Leeds än man gjorde i första mötet.
Jag har svårt att se två raka händelsefattiga matcher mellan dessa två lag, vilket gör att jag testar BLGM till 1.83 hos bet365 med en mindre slant!
This is the stats tab
This is the post tip