Undern letade sig in mellan Viborg och Odense, som var den sista matchen i danska Superligan innan vinteruppehållet. Holms har redan ett bra spelförslag i den här matchen, men kompletterar gärna med ett till. Reading har större chanser än oddsen visar i mina ögon.

Tidigare möten

2015/16
Leeds - Reading 3-2
Reading - Leeds 0-0

2014/15
Reading - Leeds 0-2
Leeds - Reading 2-4

CHAMPIONSHIP
3. Reading 20 11 4 5 27:25 37
6. Leeds 20 10 2 8 23:22 32

Leeds hemma (16/24 lag)
10 5 2 3 12:9 17

Formen
F, V, F, V, F

Senaste match
Brighton - Leeds 2-0

Reading borta (10/24 lag)
9 4 1 4 10:17 13

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Reading - Sheffield W 2-1

Två lag, som utan problem kan se sig själva i spegeln efter en fin första halva av säsongen, ställs emot varandra i kväll. Hemmalaget Leeds ligger på sjätteplats, vilket är den sista playoffplatsen till Premier League, samtidigt som Reading ligger trea. Gästerna har fem poäng upp till Brighton på direktplats till PL, och sex poäng ned till sjuan Sheffield W utanför playoff. Så att motivationen finns där hos båda lagen är det ingen tvekan om. Därför förvånar det mig att Reading, som alltså ligger fem pinnar före i tabellen och kommer från seger senast, är så pass stor underdog. Leeds har inte varit någon ångvält på hemmaplan, och Reading har gjort det helt okej på bortagräs också. Readings manager Jaap Stam har möjlighet att mönstra samma gäng som vann mot Sheffield W och laget har vunnit 5/6 senaste matcherna. Plumpen var stor, när man torskade 5-0 borta mot Fulham, samtidigt studsade Reading tillbaka direkt med 2-1 mot Sheffield W som sagt. Leeds räckte inte till mot Brighton och åkte på rött kort på mittfältaren Philips, som är avstängd i kväll. Lagkaptenen Liam Bridcutt är tveksam om han håller för start, Eunan O'Kane är också osäker medan Pablo Hernandez baksida ännu inte är läkt. Reading har Danny Williams avstängd och några spelare out sedan tidigare. Om Reading ska fixa poäng gäller det att ha koll på anfallaren Chris Woods i Leeds som gjort 10 mål, vilket är 8 mål bättre än näst bästa spelare i laget.

Preliminära elvor (Whoscored)

Leeds (4-2-3-1) Green - Ayling, Bartley, Jansson, Taylor - Grimes, Viera - Sacko, Roofe, Doukara - Wood

Saknar: Hernandez, Philips, Bridcutt, O'Kane

Reading (4-2-3-1) Habsi - Gunter, McShane, Moore, Blackett - Berg, Evans - Beerens, McCleary, Obita - Samuel

Saknar: Williams, Swift, Quinn, Rakels

SPELTIPS
Kompletterar mister Holms överspel med dubbelchansen på Reading X2 (+0,5). Laget kommer från en stark seger hemma mot Sheffield W samtidigt som Leeds torskade med 2-0 borta mot Brighton. Reading ligger före i tabellen och bör ha goda möjligheter till poäng här. Spelas till 1,78 hos Bethard (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip