Efter två veckors uppehåll är den spanska La Liga äntligen tillbaka. Omgång 13 inleds på Estadio Municipal de Butarque där Leganes ska ta emot Alaves. Hemmalaget befinner sig trea från slutet medan Alaves är ett stort utropstecken och ligger på en fjärde plats i tabellen. Ändå har marknaden valt Leganes som en klar favorit till cirka 2.20 i odds. Då Leganes är ett blekt lag ska de knappt vara favoriter mot något lag i ligan, för att inte tala om tabell fyran. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte.

Även om Leganes under säsongen har skrällt mot några topplag, så är de det laget efter Valencia som har gjort minst mål i ligan. Det har blivit nio mål på tolv matcher, vilket har resulterat i endast två segrar totalt hittills. Den senaste segern kom den 6 oktober hemma mot Vallecano, som befinner sig nästsist i tabellen. Leganes kommer till detta möte från en mållös match borta mot Girona. Dock spelade Leganes en träningsmatch hemma mot Alcorcon efter det och förlorade den med 1-3. Givetvis ska Leganes ha lite beröm för att de har klarat av att försvara sig okej mot många lag, men det saknas fortfarande krafter framåt.

Alaves inledde denna säsong med att inte göra något mål borta mot Barcelona och hemma mot Betis. Sedan dess har de lyckats göra mål på de senaste tio matcher, där målsnittet ligger på 1,70 för dessa tio kamper. Det är sjukt imponerande och har lett laget till en fjärde plats i tabellen, lika många poäng som ligatrean Atletico Madrid och ligatvåan Sevilla, med en poäng bakom ettan Barcelona. Samtidigt är Alaves också starka i defensiven där de har släppt in endast tolv mål under dessa tolv omgångar. Alaves har självförtroendet på topp och kommer till mötet med en 2-1 vinst hemma mot jumbon Huesca.

Det som tränaren Abelardo Fernandez, som givetvis inte får mycket uppmärksamhet i media, ska ha mycket kredit för är att han har byggt laget så att massvis av spelare ständigt kommer i lägen och kan göra mål. Alaves är nämligen inte beroende av en målskytt utan har flera alternativ, både när det gäller forwards och även mittfältare. Spelare som Ibai Gomez och Jony på mittfältet agera som extra forwards när Alaves trycker på, samt att Borja Baston, Ruben Sobrino och Jonathan Calleri presterar på topp.

Även inbördes möten, där Leganes har spelat många av dem på hemmaplan, visar att det är öppet när dessa två lag möts:

Vänskapsmatch: 25/7, 2018
Leganes 1 - 1 Alaves

La Liga: 21/1, 2018
Alaves 2 - 2 Leganes

La Liga: 18/8, 2017
Leganes 1 - 0 Alaves

Vänskapsmatch: 9/8, 2017
Leganes 1 - 1 Alaves

La Liga: 20/5, 2017
Leganes 1 - 1 Alaves

Givetvis har jag sparat det bästa till sist. Leganes första målvakt, Ivan Cuellar, som har stått i alla ligamatcher, skadade lårbensmusklerna i den senaste ligamatchen. Med största sannolikhet missar han matchen och han är ett stort avbräck, då han flertal gånger har rättat Leganes under denna säsong. Så han kommer att saknas, så klart.

Jag hittar ingen anledning som helst till att Leganes ska vara favorit oddsmässigt i detta möte. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.72 på att Alaves åtminstone tar en poäng - genom att spela kryss eller vinna matchen. Så jag lägger ett spel på X2 i matchen. Oddset erbjuds hos Rizk .

Rizk är en ny partner hos Rekatochklart.
Nya spelare får 100% bonus, upp till 1000 kronor.
Alltså, sätter man in 1000 kronor så får man 2000 kronor att spela för via Rekatochklarts länkar.

Bonuskrav?
Välkomstbonusen (insättning + bonus) för odds måste omsättas 5 gånger på minimum odds 1,80.

---
Bekräftad startelva Leganes: Andriy Lunin, Allan Nyom, Rodrigo Tarin, Kenneth Omeruo, Dimitrios Siovas, Jonathan Silva, Recio, Ruben Perez, Oscar, Youssef En-Nesyri & Guido Carrillo.

Bekräftad startelva Alaves: Fernando Pacheco, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Ruben Duarte, Martin Aguirregabiria, Ibai Gomez, Darko Brasanac, Manu Garcia, Jony, Ruben Sobrino & Jonathan Calleri.
---

This is the stats tab
This is the post tip