Lördagens lunchmatch i den spanska La Liga spelas på Estadio Municipal de Butarque där Leganes ska ta emot jumbon Huesca. Marknaden erbjuder dubbla pengar på att Huesca, som är överlägset det sämsta laget rent generellt i ligan och i synnerhet på bortaplan, ska förlora en match på bortaplan och det tar jag mot vilket lag som helst i huvudligan. Även om Leganes inte är ett topplag på något sätt så är de tillräckligt bra för att vinna matchen, oftare än varannan gång, i alla fall.

Jag skulle egentligen kunna stanna där. För det finns inget sämre lag i ligan än Huesca på bortaplan. Den enda anledningen till det skyhöga oddset på Leganes som jag kan tänka mig är att Huesca kommer från en hemmaseger med 2 - 1 mot Betis. Där är det dock två viktiga faktorer som inte går att bortse från. För det första gjorde Betis sin sämsta match på åratal och för det andra så var det på hemmaplan, medan på bortaplan är Huesca under all kritik.

Huesca har nio raka förluster på bortaplan. Det spelar liksom ingen roll vem de möter - de förlorar ändå. Den senaste poängen Huesca tog var mot Athletic Bilbao (som tappade en 2-0 ledning mirakulöst) i augusti år 2018.

Leganes är ett starkt hemmalag, som inte har förlorat hemma sedan matchen mot Villarreal 16 september 2018. Så här har de senaste hemmamatcherna slutat:

La Liga: 23/12, 2018
Leganes 1 - 1 Sevilla

La Liga: 7/12, 2018
Leganes 1 - 1 Getafe

La Liga: 23/11, 2018
Leganes 1 - 0 Alaves

La Liga: 3/11, 2018
Leganes 1 - 1 Atletico Madrid

La Liga: 6/10, 2018
Leganes 1 - 0 Vallecano

La Liga: 26/9, 2018
Leganes 2 - 1 Barcelona

I den senaste hemmamatchen mot Sevilla hade Leganes ledningen fram tills slutminuten. Där gjorde Leganes en riktigt bra match så förutsättningarna är på topp och det handlar om viktiga poäng här. Leganes är på sätt och vis inblandade i bottenstriden, men här får de en utmärkt möjlighet att kliva upp några platser i tabellen. Jag är övertygad om att Leganes tar denna chans. Gerard Gumbau är avstängd för Leganes, men där finns det bra ersättare på mittfältet.

Då Leganes är det bättre laget och har alla förutsättningar till att vinna detta möte lägger jag ett spel på en rak etta till 2,00 i odds hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Leganes: Ivan Cuellar, Jonathan Silva, Dimitrios Siovas, Kenneth Omeruo, Unai Bustinza, Allan Nyom, Oscar, Ruben Perez, Mikel Vesga, Youssef En-Nesyri & Guido Carrillo.

Bekräftad startelva Huesca: Roberto Santamaria, Jorge Miramon, Pablo Insua, Jorge Pulido, Carlos Akapo, Gonzalo Melero, Christian Rivera, Damian Musto, David Ferreiro, Moi Gomez & Juan Camilo Hernandez.
---

This is the stats tab
This is the post tip