Den spanska cupen är framme vid den delen då lag från La Liga kommer in i turneringen. På Estadio Municipal de Butarque tar Leganes emot Rayo Vallecano, igen - med tanke på att lagen möttes för knappt några veckor sedan. Marknaden är redan på väg ner på hemmalaget, med all rätt, och kommer att fortsätta så fram mot matchstart. Så oddset på en rak Leganes seger ska absolut inte ska på något över dubbla pengarna. I mitt tycke är alla odds över dubbla pengar av värde på en Leganes vinst.

Även om Leganes är ett svagt bortalag så plockar de poäng och spelar riktigt stabilt hemma. På fyra ligamatcher hittills i ligan har Leganes två vinster mot just Rayo Vallecano och Barcelona, oavgjort mot Real Sociedad och förlust mot Villarreal. Det bästa exemplet på hur Leganes lyckas ta poäng såg vi i matchen mot Barcelona, då Leganes försvarade sig bra och tog tillfällen i akt för att ställa om snabbt och utnyttja motståndarnas misstag. Deras nästa motståndare Rayo Vallecano är skakiga och experter på att göra misstag.

Leganes har vunnit de tre senaste inbördes matcher. Se här:

La Liga: 6/10, 2018
Leganes 1 - 0 Rayo Vallecano

Vänskapsmatch: 11/8, 2018
Leganes 2 - 0 Rayo Vallecano

Vänskapsmatch: 5/8, 2017
Rayo Vallecano 0 - 2 Leganes

Rayo Vallecano har alltså inte gjort mål på Leganes på de tre senaste inbördes möten. Det visar faktiskt hur svårt Rayo Vallecano har mot Leganes.

Med tanke på hur Rayo Vallecano har spelat hittills i ligan, då de parkerar på en näst sista plats i tabellen, blir detta möte också jobbigt. Rayo Vallecano är också dåliga på bortaplan och kommer härnäst från en bortaförlust med 1-2 mot Girona. På de fyra senaste matcherna har Rayo Vallecano endast plockat en poäng i ligan och det är inget som talar för att de ska lyckas ta poäng mot Leganes.

En ytterligare stor faktor som talar emot Rayo Vallecano är att de har haft ett extremt tufft schema på sistone. Den tidigare inställda matchen hemma mot Athletic Bilbao spelades i mitten av förra vecka, vilket innebär att detta möte nu mot Leganes blir Rayo Vallecanos fjärde (!) match på bara tio dagar. Truppen har matchats hårt och tränaren Michel har inte direkt roterat bland spelarna. Detta är knappast något en liten trupp som Rayo Vallecano kan klara av med bravur, utan vi kommer att få se slitna ben i denna match.

Därmed finner jag ett stort värde i oddset 2,10 på att Leganes lyckas ta kommando direkt och vinner detta möte. Oddset hittas hos OHMbet.

---
Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Jonathan Silva, Dimitrios Siovas, Kenneth Omeruo, Juanfran, Mikel Vesga, Gerard Gumbau, Ruben Perez, Guido Carrillo, Oscar & Sabin Merino.

Preliminär startelva Rayo Vallecano: Alberto Garcia, Luis Advincula, Jordi Amat, Alejandro Galvez, Alex Moreno, Jose Pozo, Santi Comesana, Giannelli Imbula, Adri Embarba, Raul De Tomas & Gael Kakuta.
---

This is the stats tab
This is the post tip