Inför semifinalsreturen i kvalet till den spanska La Liga har Rayo Vallecano tagit ett rejält grepp om kampen, efter att ha segrat med hela 3 - 0 på hemmaplan. Rayo Vallecano var favoriter till att vinna det första mötet hemma på Campo de Fútbol de Vallecas. Att det skulle bli en så pass stor seger var över all förväntan. Inte helt rättvist heller, då båda lagen skapade lika mycket i matchen. Leganes har en lång uppförsbacke men är extremt starka på hemmaplan. En vändning blir svår men inte helt omöjlig.

I det första mötet var det jämnt och mållöst med 20 minuter kvar. Yttern Alvaro Garcia gav Rayo Vallecano en ledning och inhopparen Bebe hade en skön kväll då han gjorde två ytterligare mål. Rayo Vallecano fick maximal utdelning från sina chanser.

Rayo Vallecano avslutade Segundan på en sjätte plats och tog därmed den sista kvalbiljetten. Inte för att de är det sämsta av de övriga lagen. Upp till trean Leganes var det bara 6 poäng. Det är ingenting med tanke på att lagen spelade 42 omgångar.

Leganes, som kom alltså på en tredje plats i tabellen, gjorde en fin avslutning på säsongen, där de var obesegrade i åtta sista matcher. Hälften av dem slutade oavgjort mot bland annat Rayo Vallecano på bortaplan. Hemmaspelet håller en absolut högsta klass, med 15 segrar, 3 kryss och 3 förluster. Inget annat lag i Segundan hade fler segrar på hemmaplan än Leganes.

Rayo Vallecano har varit stabila på bortaplan, med 8 vinster, 6 kryss och 7 förluster, vilket är ett bra resultat. De förlorade bortamötet mot Leganes med 0 - 1 i ligaspelet, där Leganes också var det bättre laget denna gång. I returen har Rayo Vallecano ett 3 - 0 resultat att spela på, vilket innebär att de går direkt vidare även om Leganes skulle vinna med 2 - 0. Leganes kommer att ge järnet direkt från start. Med tanke på Leganes starka hemmaform ska det räcka för att åtminstone vinna returmatchen.

Speltips Leganes - Rayo Vallecano:
1 - odds 2.05 hos Lucky Sports , Hajper & Snabbare .

Unibet livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva - Leganes:
Asier Riesgo, Jonathan Cristian Silva, Javier Hernandez, Sergio Gonzalez, Sergi Palencia, Luis Perea, Ruben Perez, Juan Munoz, Sabin Merino, Javier Aviles & Miguel de la Fuente.

Preliminär startelva - Rayo Vallecano:
Luca Zidane, Mario Hernandez, Esteban Ariel Saveljich, Alejandro Catena, Francisco Garcia, Oscar Valentin, Santi Comesana, Isi Palazon, Oscar Trejo, Alvaro Garcia & Yacine Qasmi.
---

This is the stats tab
This is the post tip