Det fortsätter att gå riktigt illa för spanska Leganes som med allra största sannolikhet riskerar att åka ur La Liga. Leganes har nio poäng upp till säker mark, till Celta Vigo som har 34 poäng. Leganes ligger nästsist i tabellen och har problem med att plocka poäng. Därutöver är det problem med försvaret och självförtroendet samt marginalerna och turen. Ingenting är på Leganes sida och värre blir det när revanschsugna Sevilla, som krigar om tredje platsen i tabellen, kommer på besök.

Det var tråkigt att se Leganes spelarna gå av planen med huvuden nere, i den senaste förlusten borta mot nykomlingar Osasuna. Leganes släppte in ett tidigt mål men gav aldrig upp. De fortsatte att kriga och fick en kvittering med 40 minuter kvar av matchen. Vidare hade Leganes bra chanser att ta en efterlängtad trepoängare, men det ville sig återigen igen. I stället blev det ett Osasuna mål av Enris Gallego på övertid och fiaskot var ett faktum. Allt självförtroende bara försvann från Leganes spelarna.

Detta är något som starka Sevilla kan ta vara på. Sevilla har gått som tåget efter omstarten, men endast klarat av att ta en seger mot Betis hemma med 2 - 0. Därefter har det blivit kryss mot Levante, Barcelona, Villarreal och Valladolid. Samtliga dessa lag är bra på att försvara sig, vilket också Sevilla är duktiga på. Men Sevillas offensiv är vass och kommer att bli för tung för Leganes, som nästan alltid släpper in mål och oftast en massa mål mot de bättre lagen. Sevilla måste börja vinna igen i ligaspelet.

Det känns som att Leganes tåg har gått. Med tre förluster och två kryss (mot Mallorca och Granada) har inte Leganes klarat av att plocka viktiga poäng. När de dessutom ställs mot ett mycket bättre motstånd, som är ett topplag som behöver hitta tillbaka till vinnarspåret och när Leganes spelarna inte får någon utdelning så finns det ett stort värde i att Sevilla tar samtliga poäng. När marknaden är generös och erbjuder en bit över dubbla pengar kan jag inte motstå frestelsen att spela på en rak Sevilla seger.

Speltips Leganes - Sevilla:
2 - odds 2.12 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Leganes:
Ivan Cuellar, Unai Bustinza, Kenneth Omeruo, Jonathan Cristian Silva, Jose Recio, Roberto Rosales, Bryan Gil, Ibrahim Amadou, Roque Mesa, Miguel Angel Guerrero & Javier Aviles.

Bekräftad startelva - Sevilla:
Tomas Vaclik, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Sergio Reguilon, Oliver Torres, Joan Jordan, Nemanja Gudelj, Lucas Ocampos, Youssef En-Nesyri & Suso.
---

This is the stats tab
This is the post tip