På Polska arméns stadion i Warszawa tar Legia emot Bodö/Glimt i returen av kvalet till Champions League. Det första mötet blev en thriller och en duell som Legia gick segrandes ur med siffrorna 3 - 2. Segraren av detta möte ställs mot vinnaren av Flora och Hibernians mötet i nästa omgången. Det lutar starkt mot att det bli Legia som drar det längsta strået, eftersom de är snäppet bättre. Bodö/Glimt måste gå till attack och jaga mål. Då är oddset på en bit över dubbla pengar på Legia av stort värde.

Brassen Luquinhas inledde målfesten för Legia på Aspmyra Stadion i Bodö. Anfallsstjärnan Mahir Emreli hade en bra dag på jobbet och utökade ledningen strax innan paus. Han skulle senare också göra 3 - 1 målet, efter en halvtimmes spel. Erik Botheim gjorde det första reduceringsmålet för Bodö/Glimt och Pernambuco det andra, med kvarten kvar av matchen. Men någon slutforsering blev det aldrig då Morten Konradsen drog på sig ett rött kort med mindre än tio minuter kvar av matchklockan.

Legia har en kanonsäsong bakom sig, där de kammade hem ligatiteln för 15:e gången. Efter 30 omgångar blev det 64 poäng totalt, med 19 segrar och flest gjorda mål, nämligen 48 stycken. De ska även spela en final i den polska supercupen i slutet av denna vecka innan sedan ligaspelet börjar på nytt. Legia är ett urstarkt hemmalag med endast en förlust detta år på hemmagräs.

Bodö/Glimt är mitt i ligasäsongen där de parkerar på en andra plats i Eliteserien tabellen. Efter en lysande start på säsongen har de tappat formen, där de har en seger, två kryss och två förluster på de fem senaste ligamatcher. Därmed har de tappat mark och har fem poäng upp till tabellettan Molde. Det blåser kalla vindar i laget där det råder oändliga spekulationer kring tränaren Kjetil Knutsen, som väntas avgår. Anfallarna Sondre Soril och Victor Boniface är otillgängliga, på grund av långtidsskador.

I jämförelse med Legia, som har goda meriter i kvalet och även slutspelet av Champions League, saknar Bodö/Glimt meriter på denna nivå. När det dessutom finns skador, dålig form och en tränare på väg ut ur truppen kommer det att bli oerhört svårt att vända detta underläge. Bodö/Glimt har inget val än att gå till anfall och då kan det mycket väl släppas in en del mål bakåt. Legia är hemmastarka och har det som krävs för att återigen slå Bodö/Glimt. Därmed lägger jag ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Legia - Bodö/Glimt:
1. Odds 2.20 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Legia:
Artur Boruc, Artur Jedrzejczyk, Mateusz Wieteska, Mateusz Holownia, Josip Juranovic, Andre Martins, Bartosz Slisz, Filip Mladenovic, Bartosz Kapustka, Mahir Emreli & Luquinhas.

Bekräftad startelva - Bodö/Glimt:
Nikita Haikin, Marius Christopher Hoeibråten, Marius Lode, Brede Mathias Moe, Sondre Brunstad Fet, Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Hugo Vetlesen, Alfons Sampsted, Pernambuco & Erik Botheim.
---

This is the stats tab
This is the post tip