Legia Warszawa leder sin grupp när SSC Napoli gästar dem på Polska arméns stadion i Europa League. Lagen möttes för två veckor sedan i Neapel, där det blev en 3 - 0 seger för Napoli. Detta var också Napolis första seger i gruppspelet. Legia har gått som tåget och segrat över Spartak Moskva och Leicester. Inför en vild hemmapublik kommer de göra allt för att behålla ledningen i tabellen. Även om Napoli är numret större så prioriterar de inte alls Europa League spelet. Så Legia har en fin chans.

Ställningen var mållös med kvarten kvar på Diego Armando Maradona Stadium. Lagkaptenen Lorenzo Insigne klev då fram och gav Napoli ledningen över Legia. Toppanfallaren Victor Osimhen utökade ledningen och på övertid fastställde Matteo Politano slutresultatet. Det var Legias första poängtapp, som innan dess inte ens hade släppt in något mål. De polska mästarna höll ändå Napoli undan ett bra tag innan det tillfälliga kollapset - så vi kan räkna med att de återigen kommer att vara jobbiga att möta.

Att Napoli har spelat oavgjort mot Leicester och sedan förlorat mot Spartak Moskva är inget som har oroat tränaren Luciano Spalletti. Visst bryr de sig om Europa League. Dock är Serie A den absolut högsta prioriteringen. Napoli sitter i förarsätet, med tio segrar och ett kryss efter elva omgångar. AC Milan har exakt samma facit. De regerande mästarna Inter är sju poäng bakom, men väldigt formstarka. Så allt fokus ligger på den inhemska ligan - där Napoli senast besegrade nykomlingen Salernitana med 1 - 0.

Ett stort avbräck i Napoli är att Victor Osimhen, med 4 mål i Europa League och 5 mål i Serie A, skadade ena vaden på träningen. Han har haft en lysande säsongsinledning, men har inte rest med till Warszawa. En hel del rotation i elvan kan vi räkna med, då Napoli ställs mot formstarka Hellas Verona i nästa omgång i ligaspelet - mindre än tre dygn efter detta Europa League möte.

Marknaden har Napoli som megafavoriter till seger. Dock känns det inte som att det blir någon utklassning, då Legia har spelat bra i Europa League. Handikapp linan är satt på +1,5 mål till Legia, som har råd att förlora matchen med ett mål i marginal.

Speltips Legia Warszawa - Napoli:
Legia Warszawa +1,5 mål - odds 1.79 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Legia Warszawa:
Cezary Miszta, Mattias Johansson, Mateusz Wieteska, Artur Jedrzejczyk, Yuri Ribeiro, Josue, Bartosz Slisz, Filip Mladenovic, Lirim Kastrati, Mahir Emreli & Luquinhas.

Bekräftad startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kalidou Koulibaly, Juan Jesus, Andre-Frank Zambo Anguissa, Diego Demme, Eljif Elmas, Piotr Zielinski, Andrea Petagna & Hirving Lozano.
---

This is the stats tab
This is the post tip