Fin sen lördagsmatch i Premier League när Arsenal gästar Leicester.
Mitt speltips: Rak etta. Spelas hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

Som Arsenalsupporter gör det ont att se laget just nu. Trodde på laget hemma mot Wolves förra helgen då jag tyckte oddset var lite för högt. Såg ut som ett bra spel fram till att Arsenal gjorde 1-0. Tyvärr slutade de försöka anfalla efter det och Wolves tog en synnerligen rättvis poäng. Återigen en match där Arsenal förlorade xG-statistiken. I nuläget ser Arsenal verkligen ut som ett mittenlag som har ett par spetsspelare som då och då kan rädda laget. Spelmässigt ser det uselt ut då de inte skapar särskilt många målchanser samtidigt som motståndet tillåts skapa en hel del. Är mil efter Liverpool och Man City kvalitetsmässigt.

Enligt min statistiktjänst:
Ligger Arsenal på plats 15 i tabellen för xG i Premier League.
Vad gäller xGa ligger Arsenal på plats 16.
Sett liknande tabellplaceringar i andra statistiktjänster också. Det är inte konstigt att resultaten blir som de blir när motståndarna tillåts ha fler skott och bättre målchanser i match efter match.

Arsenal har hittills tagit fyra uddamålssegrar (varav tre på hemmaplan mot botten/mittenlag). Har inte imponerat i en enda match egentligen. Tror 98% av Arsenalfansen vill ha bort Emery, som inte ens vet vilken den bästa elvan är. Har även gått rykten om sprickor i omklädningsrummet och att spelarna börjar tappa förtroende för spanjoren.

Spelade Europa League i veckan. Roterade kraftigt där, men flera spelare som borde vara aktuella för spel här fick trots allt speltid i en match som blev en ny jobbig historia. Arsenal var nära att råna med sig tre poäng efter att ha gjort mål på en fast situation, men sjabblade in 1-1 igen. Ingen självförtroendeboost inför den här matchen direkt.

För Leicesters del är det mungipor upp. De har fler poäng efter 11 matcher nu än de hade säsongen de vann PL-titeln.
Spelare som Maddison och Tielemans står för kreativiteten på mittfältet, ytterbackarna Chilwell och Pereira har, som par, få övermän i PL. Anfallsstjärnan Vardy springer som vanligt på allt och har för övrigt gjort fler mål mot Arsenal än mot något annat lag i PL - så drömmotstånd. Maguire saknas knappt i defensiven då Söyuncu kommit in fint i laget. Har väl inte någon superbredd truppmässigt, men startelvan är fin när den är hel. Är nu mångas (i mitt tycke rättmätiga) favorit till fjärdeplatsen, då de ser betydligt bättre och mer klara ut som lag än till exempel Arsenal. Förlorat två matcher på hela säsongen - Liverpool (straff på tilläggstid för Pool, som ändå vann välförtjänt) och Man United borta (jämn match).

Kommer vara bra stämning inför hemmafansen här. I flera säsonger i rad har Arsenal varit notoriskt bortasvaga och det här är en typisk match de trivs väldigt dåligt i. Blivit 3-0 och 3-1 i det här mötet senaste säsongerna - blir inte förvånad om det blir ett liknande resultat här - så dåliga är Arsenal just nu.

Hemmaseger.

This is the stats tab
This is the post tip