Arsenal fortsätter titeljakten borta mot Leicester.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen + över 2,5 mål. bet365.

Hade precis det här spelet i Leicesters match mot Man United i helgen. Skrev inför den:
"...Leicester som gjort mål i 16/22 ligamatcher. Nätat i alla utom en på bortaplan. Rodgers gäng har sett bra ut senaste veckorna när Maddison återkommit efter skada, Barnes och Iheanacho visat bra form och Teté kommit in bra som nyförvärv från Lyon. Mosade Spurs med 4-1 förra helgen och slog Villa med 4-2 innan dess. Bra flow i offensiven för dagen – mot ett Man United som radat upp bra resultat men slitit spelmässigt ska de ha bra chans att göra mål."

Leicester var riktigt bra inledningsvis och radade upp tre-fyra bra lägen. Oavsett datakälla så hade de närmare 1.5 i xG. Borde definitvt gjort mål där. Men när Man United tog ledningen var det inget snack, total prestationspunktering. Jag håller ändå Leicesters offensiv hyfsat högt fortfarande. Ett lag som är klart bättre framåt än bakåt.

Motsvarande match i höstas slutade 4-2 till Arsenal. Samma Arsenal som släppt in mål i fem raka ligamatcher och i sju av nio efter VM. Radade upp en del nollor före Qatarmästerskapet, men 2023 har defensiven sett lite mer skakig ut. Ramsdale bjuder på något mål här och där, Ben White med svag högerbacksform, Gabriel blandar och ger och Saliba ser mer mänsklig ut. Zinchenko är bättre framåt än bakåt. Lär väl sakna Partey igen, ett defensivt mittfältsavbräck.

Framåt har Arsenal nätat i 21/23 ligamatcher. Nollades mot ett defensivt skickligt Newcastle på Emirates och mot ett bra Everton på Goodison i ett eget prestationsbottennapp. Leicester har släppt in mål i 17/23 och att deras defensiv är medioker är väl allmänt känt vid det här laget. Saknar en riktigt bra målvakt och underpresterar sett till sin ändå höga expected goals against-siffra. Kravlat sig upp till en lite mer bekväm tabellposition efter att ha legat under strecket tidigare - så de behöver inte parkera bussen och gå för 0-0. Vilket väl ändå inte ligger för Brendan Rodgers att göra.

Så jag tror på en rätt öppen match här. Ett offensivt skickligt hemmalag mot ett bortalag som behöver vinna allt för attha kvar den där titelchansen. Att båda lagen nätar tycker jag det ska vara bra chans för och jag tror inte vi landar på 1-1.

Speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip