Första semifinalen av två. Leicester-Aston Villa.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om det blir minst tvåmålsvinst för hemmalaget.
Odds 2.00 hos bet365

Hemmalaget vilade stora delar av startelvan i helgens FA-cupmatch mot Wigan. Verkar som att siktet är inställt på den här matchen, där Brendan Rodgers har en stor chans att nå final mot något av Manchesterlagen. En stor titelchans för ett lag som inte har något Europaspel som stjäl fokus och som inte har något annat att spela för i ligan förutom att säkra topp fyra. Med andra ord finns en stor chans att det blir bästa möjliga lag och det kan till och med bli så att Vardy spelar. Brendan Rodgers bekräftade på presskonferensen at Vardy är "fine". Borde åtminstone finnas med i truppen.

Stort plus om Leicester klarar av att i stort sett döda det här dubbelmötet redan nu, så de kan rotera i returmatchen om tre veckor (den kommer mitt i en intensiv period).

Aston Villa dras med skador på Heaton, McGinn, Targett och Wesley. Fyra tänkta startspelare som gör att truppläget är försvagat redan där. Trasslat sig fram hit via på pappret meriterande segrar mot Wolves och Liverpool. Men dessa två har haft prio någon helt annanstans än Ligacupen, så Villas resa har blivit rätt enkel. Aston Villa har inte prioriterat den här turneringen själva heller - nyckelsepalre som Grealish, McGinn, och Mings har knappt spelat Carabao Cup alls. Nu är de visserligen så pass långt framme att de kanske resonerar annorlunda - en final är alltid en final. Men de ligger å andra sidan fast förankrade i botten och det är viktigare att bli kvar i PL än att vinna Ligacupen.

Så frågan är om Aston Villa "vill" det här lika mycket som Leicester? Skiljer en klass i grunden mellan lagen och med tanke på hur skadedrabbade Aston Villa är borde Leicester ha stor chans att i stort sett döda det här redan nu.

3-0/1?

bet365 livestreamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip