I den femte omgången av engelska FA Cupen ställs Leicester City mot Blackburn Rovers. Två lag som håller till i olika divisioner, men som också har olika formkurvor. Leicester har två raka nederlag i Premier League medan Blackburn har tre raka segrar i Championship. Detta väntas bli en betydligt jämnare kamp än vad marknaden föreslår med sina onyktra vinnarodds, i mitt tycke.

Anfallaren Kelechi Iheanacho har spelat en helt avgörande roll för Leicester i denna turnering. Han har nämligen nätat i båda möten mot Gillingham och Walsall, som har slutat 1 - 0. Ett tag hade tränaren Brendan Rodgers fått ordning på laget även i den högsta divisionen. Dock har det blivit förluster mot Manchester United på Old Trafford och sist mot serieledarna Arsenal på hemmamark - utan att Leicester har hittat nätmaskorna. Lätt blir det inte heller mot Blackburn.

För även om Jon Dahl Tomasson och hans Blackburn spelar i en lägre division så håller spelet i dessa sammanhang. Laget är fyran i Championship, vilket innebär att de sitter på en kvalplats. I FA Cupen har Norwich och Birmingham slagits ut. I ligaspelet har Blackburn varit svåra att bryta ner. Laget är obesegrat i de nio senaste tävlingsmatcher, i alla sammanhang. Formen är fin med segrar över Swansea, Blackpool och QPR och räcker till att utmana Leicester om avancemang.

Marknaden har Leicester som för stora favoriter till att segra. Blackburn har mer än det som krävs för att bjuda upp på fajt. Därmed blir det ett spel på att Blackburn täcker handikapp linan på +1,5 mål. Då kan de förlora med ett mål i skillnad.

Speltips Leicester - Blackburn:
2 asian +1,5 (samma som Blackburn +1,5 mål). Odds 1.81 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.

---
Preliminär startelva - Leicester:
Daniel Iversen, Ricardo Pereira, Daniel Amartey, Wout Faes, Luke Thomas, Boubakary Soumare, Youri Tielemans, Tete, Kiernan Dewsbury-Hall, Harvey Barnes & Patson Daka.

Preliminär startelva - Blackburn:
Aynsley Pears, Callum Brittain, Dominic Hyam, Hayden Carter, Joe Rankin-Costello, John Buckley, Lewis Travis, Tyrhys Dolan, Sammie Szmodics, Ben Brereton Diaz & Sam Gallagher.
---
This is the stats tab
This is the post tip