På King Power Stadium ställs två lag emot varandra som tidigt på säsongen är väldigt svårplacerade. Leicester City som kliver in i säsongen med endast en värvning, i form av en ny tredjemålavkt. Lägg där till tappet av lagkaptenen och målvakten Kasper Schmeichel samt att ryktena fortsätter florera om nyckelspelare som James Maddison, Wesley Fofana och Youri Tielemans.

Southampton i sin tur har värvat desto friskare, dock utan att landa någon "garanti" i dessa värvningar. Joe Aribo, Sekou Mara och inlånade Romeo Lavia är absolut spännande spelare som kan bli bra direkt eller på sikt, men som lika gärna kan landa fel.

Leicester har på de två inledande matcherna redan släppt in sex mål och gjort fyra, och står hittills med endast en inspelad poäng. Senast mot Arsenal hade man inte mycket att sätta emot, och ska nästan vara glada att den matchen stannade vid fyra insläppta mål.
Offensivt har det stundtals sett okej ut, och kvaliteten finns definitivt där fortfarande för att det ska lyfta ytterligare. Harvey Barnes ser ut att ha en chans till comeback i helgen, men även utan yttermittfältaren ska Leicester kunna klara sig med spelare som James Maddison och Jamie Vardy längst fram.

Bortalaget har, liksom Leicester, med sig en poäng in i denna matchen. 1-4-förlusten mot Tottenham i premiären kändes klar, trots James Ward-Prowes ledningsmål i första halvlek. I senaste omgången visades dock styrka genom att hämta upp ett 0-2 underläge mot Leeds efter mål av nyförvärvet Aribo och Kyle Walker-Peters.
Även här har det redan släppts in sex mål på de två inledande matcherna, och en backlinje ledd av Jan Bednarek har jag svårt att se stoppa Vardy, Madisson och company i 90 minuter.

Jag tror på en målrik historia mellan två lag som har spets framåt, men försvar som sett darriga ut, och det känns som ett snällt ordval.

Spelet som sticker ut för mig är BLGM & Ö 2.5 mål till 1.90 hos bet365 .

Preliminär startelva Leicester: Ward - Castagne, Fofana, Evans, Justin - Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall - Barnes, Vardy, Maddison

Preliminär startelva Southampton: Bazunu - Bella-Kotchap, Bednarek, Salisu - Walker-Peters, Ward-Prowse, Lavia, Romeu, Djenepo - Aribo, Armstrong

This is the stats tab
This is the post tip