Leicester att göra över 1,5 mål mot Huddersfield. Krävs alltså att hemmalaget gör 2 eller fler för vinst på spelet.

Hemmalaget har en svag resultatrad bakom sig: 0-2-3 med ligacup inkluderat. Men skenet bedrar en del, spelschemat senaste tiden har varit tufft de luxe: City borta i ligacupen, Man U i ligan och nu senast Pool borta. Innan dess blev det förlust borta mot Watford i en match de mycket väl kunde/borde vunnit fått med sig mer från. Trots svag poängutdelning har man gått mållösa i blott en av de senaste tio matcherna, vilket säger en del. Offensiven med Mahrez och Vardy i spetsen känns fortsatt vass.
Bra skadeläge. Truppen känns ändå okej-bred för att kunna hantera den här perioden med tajt matchande.

Huddersfield imponerar inte på mig. Skapade i stort sett noll mot ett skadedrabbat Burnley i lördags och borde ha förlorat den med normal utdelning. Spelar rätt tajt bakåt och släpper visserligen inte in så många mål. Tycker dock de haft en del tur i sina senaste matcher och sånt där brukar som bekant jämna ut sig.

Skada på viktige Kachunga. Gått runt på väldigt få spelare i år och truppen känns allt annat än bred med PL-mått mätt, vilket känns som ett klart minus under den här perioden.

Leicester är ett snäpp bättre och det är dags för laget att få utdelning. Under den här perioden med tajt matchande tycker jag hemmaplansfördelen väger väldigt tungt. Ö1,5 mål för Leicester till högre odds än rak seger känns bra. Jag tror visserligen de vinner, men samtidigt håller de sällan nollan, så det är inte omöjligt att det kommer krävas två mål för att vinna den här. Dessutom, skulle de leda med 1-0 har de ett par-tre vassa kontringsspelare som bör kunna straffa ett segt bortaförsvar, som är betydligt sämre när de inte får sitta lågt och avvakta.