Leicester City:

Brendan Rodgers är fortsatt under rejäl press. Efter 0-0-matchen mot Crystal Palace den gångna helgen kunde Nottingham Forest i tisdags kliva förbi i tabellen och, åtminstone tillfälligt, lämna jumboplatsen till The Foxes. Leicester har bara vunnit en av tio matcher så här långt, och spelat in blott fem poäng. 4-0-segern mot bottenkollegan Forest i oktobers början blev inte den nystart Leicester hade hoppats på, och därefter har Rodgers gäng förlorat borta mot Bournemouth och alltså kryssat mot Palace.

Leicesters frånvarolista fortsätter att sätta käppar i Rodgers hjul. Poängspelaren James Maddison är avstängd efter att ha ådragit sig fem gula kort, och därtill saknas kuggar som Wilfred Ndidi, Ricardo Pereira, Jonny Evans, Ryan Bertrand och Caglar Söyuncu alla saknas. Med så många defensiva avbräck har defensiven varit ett stort bekymmer för Rodgers och Leicester är med sina 24 insläppta mål på 10 matcher sämst i hela Premier League – samtidigt som 15 mål framåt, fler än lag som Chelsea och Manchester United, vittnar om offensiv kapacitet.

Preliminär startelva: Ward; Justin, Faes, Amartey, Castagne; Soumaré; Barnes, Dewsbury-Hall, Tielemans, Pérez; Daka

Leeds United:
Ligger något bättre till i tabellen än Leicester med fyra fler poäng på en match färre spelad, men är i allra högsta grad indraget i bottenstriden. Leeds bortaform har varit särskilt oroväckande, med bara en inspelad poäng utanför Elland Road så här långt denna säsong.

Jesse Marsch har inte fullt ut fått till det med Leeds den här säsongen, men känslan är att United är på gång. Leeds stod för en riktigt bra prestation hemma mot Arsenal förra helgen, och förtjänade inte att förlora med 1-0, bland annat efter en straffmiss från Patrick Bamford, och jag tror både Marsch och spelarna är rejält revanschsugna. Marsch har byggt vidare på grunden som lades av Marcelo Bielsa och har gjort Leeds till Premier Leagues kanske mest intensiva lag som alltid strävar efter ett nästintill furiöst tempo både med och utan boll, vilket tenderar att bjuda på sevärda tillställningar.

Pascal Struijk är skadad och lär ersättas av Junior Firpo, som återvände till truppen mot Arsenal. Bamford hoppade in mot Arsenal och March har varit varsam med att hantera den skadedrabbade anfallarens minuter sedan comebacken, men jag tror mycket väl att det kan vara läge att kasta in Bamford från start här. Måhända på Rodrigos bekostnad. Sedan tidigare saknas namn som Stuart Dallas, Adam Forshaw, Leo Hjelde och Archie Gray.

Preliminär startelva: Meslier; Firpo, Cooper, Koch, Kristensen; Roca, Adams; Sinisterra, Harrison, Aaronson; Bamford

Speltips:

Ovisst möte mellan två lag som har större ambitioner och kapacitet än vad man visat upp så här långt. Skador fortsätter gäcka Leicester samtidigt som Leeds visar gryende form, men Uniteds svaga bortaresultat håller mig borta från tvåan här. Det blir alltid fart- och tempofyllt när Leeds spelar och jag tror det kan bli en svängig affär mellan två lag som ytterst gärna vill vinna. Leicester har släppt in flest mål av alla och deras matcher har snittat 3,9 mål så här långt i ligan. Leeds fem senaste PL-matcher har gått över 2.5-målslinan.
Båda lagen gör mål och över 2.5 mål finns till 1,91 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip