En av lördagens stormatch i Premier League där Brendan Rodgers Leicester tar emot Pep Guardiolas Manchester City. Visst hade nog Pep hoppats på att denna matchen skulle utspela sig över lunch istället. På onsdag väntar stormötet med Real Madrid i Madrid och mot ett revanschsuget Leicester ser jag inget värde på en rak tvåa här. Jag spelar Leicester +1 asian till 1,74!

Många pekar på en formdibb för Leicester och absolut. The Foxes står med ena hjulet nere i diket. En vinst på de fem senaste ligamatcherna gör att laget tappar mark i jakten på Manchester City. Förlusten mot Aston Villa i ligacupen var rock bottom men sedan dess har Leicester spelat två raka kryss mot Chelsea och Wolves, där en formen ändå ser ut att vara uppåtgående tycker jag... Och Rodgers får nog inte en bättre chans att möta Man City än nu. Lagets viktiga motor på mittfältet, Wilfred Ndidi, har missat de två senaste ligamatcherna för Leicester och ser ut att missa lördagens möte. Minus men tycker Rodgers ska få ihop ett slagkraftigt lag ändå med spelare som Tielemans, Pereira, Maddison, Pérez och Vardy.

Champions League är Guardiolas sista chans att visa att Man City är att räkna med denna säsong. Det är hans ansvar och straffet som nyligen landande från Uefa lär inte minska pressen på spanjoren. Manchester City och West Ham fick tillslut spela den uppskjutna matchen där City besegrade Hammers i onsdags med 2-0. City var bättre genom hela matchen så det var egentligen inget snack om vem som var värd de tre poängen där, men detta möte med Leicester kommer bara tre dagar senare. Samtidigt som bortamötet med Real Madrid alltså sker på onsdag. Återstår att se om vi får några rotering från Peps sida Inga nya skador att rapportera om i alla fall.

Troliga elvor:
Leicester: Schmeichel; Ricardo, Evans, Soyuncu, Chilwell; Perez, Tielemans, Praet, Maddison, Barnes; Vardy
Man City: Ederson; Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko; Gundogan, De Bruyne, Rodri; Mahrez, Aguero, Bernardo

Leicester är bra på hemmaplan där endast 14 mål på 13 matcher har släppts in med resultatraden 8-3-2. Rodgers ser ett gyllene läge att knäppa Pep och Man City på näsan här. Jag köper inte bolagens favorisering av Man City här, när mötet med Real Madrid väntar nästa veckan.

SPELTIPS: Leicester +1 asian hcp (pengarna tillbaka vid en uddamålsförlust) till 1,74 hos 888sport , Casumo , Unibet eller LeoVegas .

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip