Leicester City:

Oj, vilken tung säsongsstart det varit för The Foxes. Brendan Rodgers mannar, som slutade åtta i Premier League under fjolårssäsongen, har haft en sommar där man haft förtvivlat svårt att förstärka och fräscha upp truppen och där veteranmålvakten Alex Smithies, som ersättare till Kasper Schmeichel som flyttat till franska sydkusten och Nice, hittills är enda tillskottet. Lägg därtill att fjolårets succéförsvarare Wesley Fofana när som helst väntas presenteras av Chelsea och att det fortsätter ryktas kring Youri Tielemans, vars kontrakt går ut nästa säsong.

Framstegen på transfermarknaden har dessutom inte maskerats av prestationerna på fotbollsplanen. Fyra omgångar in är Leicester City sist i Premier League, med blott en inspelad poäng (2-2 mot Brentford, där Leicester tappade en 2-0-ledning i andra halvleken). Därefter har förluster mot Arsenal, Southampton och Chelsea följt, med en straffseger mot League Two-motståndet Stockport i Ligacupen. I senaste förlusten mot Chelsea spelade Leicester dessutom med en man mer i 62 minuter vid ställningen 0-0, efter Conor Gallaghers utvisning, och trots att Leicester gjorde säsongens kanske mest upplyftande insats med det numerära överläget så kvarstår faktum att man förlorade även där, med 2-1.

Nyckelspelaren James Maddison missade Chelsea-matchen och är ett frågetecken även till den här bataljen, där det återstår att se om den offensiva mittfältaren är redo för startelvan eller en bänkplats. Wilfried Ndidi bänkades senast, men kan vara tillbaka i elvan här.

Preliminär startelva: Ward; Justin, Evans, Amartey, Castagne; Ndidi, Tielemans, Dewsbury-Hall; Pérez, Vardy, Barnes

Manchester United:

I Manchester United är stämningen som förbytt jämfört med för en dryg vecka sedan. Då var United ett lag i kris som inlett med två blytunga förluster. Sedan dess har Manchester United besegrat ärkerivalen Liverpool och vunnit sin första bortamatch i ligaspelet sedan februari – och hållit första nollan på bortaplan sedan december 2021 – i 1-0-segern mot Southampton. Dessutom har man fått in Real Madrids defensiva mittfältssköld Casemiro, som hoppade in och gjorde avtryck under sina tio minuter mot Southampton, och Ajax brasseytter Antony. Den sistnämnde ser dock inte ut att vara spelklar i tid till torsdagens bortabatalj, då brassen väntar på arbetstillstånd.

Det finns all anledning till optimism över hur det sett ut under de två senaste matcherna. Prestationerna var bra mot både Liverpool och Southampton där, även om det långt ifrån varit någon propagandafotboll där United svept undan motståndarna, de rödklädda framför allt visat upp en helt annan robusthet än de senaste åren. Mittbacksparet med Lisandro Martínez och Raphaël Varane – där Harry Maguire förflyttats till avbytarbänken – har fungerat bra ihop och nyförvärvet Tyrell Malacia har överglänst Luke Shaw till vänster. Offensivt har det även funnits ljusglimtar, även om mer finns att hämta där.

Casemiro hoppade in senast och ser ut att få möjlighet att göra sin första start i United-tröjan på King Power Stadium. Det återstår att se om Cristiano Ronaldo får återvända till startelvan, eller om han återigen förpassas till avbytarbänken. Det finns fortsatt frågetecken för Anthony Martials status och i de två senaste matcherna har Marcus Rashford startat i den centrala anfallsrollen, flankerad av Jadon Sancho och Anthony Elanga. Värt att ha i beaktning här är att United ställs mot Arsenal redan på söndag, och spelar alltså två matcher på blott tre dagar, och kanske väljer Erik ten Hag att rotera truppen något här. Mitt tips är att ta en titt på startelvorna innan ni lägger era spel på den här matchen.

Preliminär startelva: De Gea; Malacia, Martínez, Varane, Dalot; Casemiro, Eriksen, Fernandes; Elanga, Rashford, Sancho

Speltips:

Det är två lag som kommer in i torsdagens match med helt olika vind i seglen. I Leicester pyr frustration över den bedrövliga säsongsstarten och stiltje på transfermarknaden och i Manchester United råder optimism över två bra prestationer och nödvändiga värvningar. Det är inte konstigt att United kliver in i det här mötet med favoritskapet på sina axlar. Jag skulle dock vara försiktig med att för snabbt backa Manchester United här – även om de mycket väl kan avgå med segern mot ett Leicester som jag inte är ett dugg imponerad av, och som välförtjänt ligger där de ligger i tabellen efter den här säsongsinledningen. Jag har redan kastat in en brasklapp för startelvans utformning, med tanke på söndagens match mot Arsenal, men Uniteds svaga bortaspel kan vi heller inte bara blunda för. Segern mot Southampton senast visade på en ny robusthet, men det var också den första bortasegern sedan februari och den första segern med bibehållen nolla sedan december i fjol. Leicester har dessutom inte förlorat på fem matcher mot just Manchester United.

Leicesters defensiv har inte imponerat där man släppt in minst två mål i samtliga fyra matcher i ligaspelet och Wesley Fofanas tomrum har varit stort. Dessutom har nio av lagets tio senaste gått över 2.5-målslinan. Tre av Uniteds inledande fyra matcher har gått över samma lina, där 1-0-segern mot Southampton är undantaget. Leicester har offensiv kapacitet att såra United, samtidigt som jag är övertygad om att Uniteds offensiv kommer få gott om möjligheter mot en skakig Leicester-defensiv. Över 2.5 mål finns till 1,72 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip