FA-cupsemi på agendan, vilka får möta Chelsea i finalen?

Senaste möten
Leicester - Southampton 2-0

Leicester - Southampton 1-2
Southampton - Leicester 0-9

Premier League
3. Leicester 31 17 5 9 55:37 56
14. Southampton 31 10 6 15 39:56 36

Leicesters form
V, V, V, F, F

Senaste match
West Ham - Leicester 3-2

Southamptons form
F, F, V, V, F

Senaste match
West Brom - Southampton 3-0

Preliminära elvor (Whoscored)

Leicester (3-5-2) Schmeichel - Fofana, Evans, Söyuncu - Pereira, Tielemans, Ndidi, Praet, Castagne - Vardy, Iheanacho

Saknar: Justin, Barnes
Osäkra: Söyuncu, Under, Morgan

Southampton (4-4-2) Forster - Walker-Peters, Bednarek, Vetergaard, Bertrand - Walcott, Ward-Prowse, Diallo, Armstrong - Adams, Ings

Saknar: Obafemi, Romeu, Smallbone, Minamino
Osäkra: -

Chelsea är laget som väntar på att få reda på vilka som dyker upp som finalmotståndare i FA-cupen. Londonlaget tog en tung skalp mot Man City så sent som i går och det kommer att bli antingen Leicester eller Southampton som väntar i titelmatchen.
På söndagskvällen avgörs det på Wembley och det är två lag som definitivt kommer att ge allt. Leicester behöver få känna känslan av att vinna igen efter två raka förluster. Det är av största vikt att hitta tillbaka till formen nu när allting avgörs. För kollar man på PL-tabellen så ser det väldigt tajt ut nu. Leicester ligger trea, på CL-plats, men har bara två poäng mer än femman Chelsea. Och strax där bakom ligger Liverpool och lurar i vassen.
I nästa ligaomgång väntar nästjumbon West Brom så jag är övertygad om att managern Brendan Rodgers kommer gå all in på den här matchen, och ändå ha en tro på att laget löser det hemma mot West Brom.
Southampton ligger på en 14:e plats i ligan och har ett rätt så betryggande avstånd till nedflyttningsplats. Det skiljer faktiskt hela tio poäng till Fulham som är trea nedifrån. Detta med sju omgångar kvar. Nej, Southampton kommer inte att åka ur och kommer även dem att kunna gå fullt här. Problemet är bara att de inte är lika bra som Leicester, tycker jag, och det visar även tabellen samt de senaste mötena. Leicester vann med 2-0 i ligamötet senas och Southampton stod för en bedrövlig insats senast mot West Brom (0-3).

SPELTIPS
Jag spelar Leicester till 1.95 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip