På nyårsafton tar formsvaga Leicester emot formstarka West Ham, i det som blir en riktig tuff match på King Power Stadium för ligamästarna. Efter halva säsongen parkerar Leicester på en sextonde plats och är inblandade i bottenstriden. Då ska marknaden inte erbjuda lite under dubbla pengar på att mittenlaget West Ham, med tre raka segrar, ska kunna ta åtminstone en poäng. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte och då finns det ett stort värde att hämta.

Även om Claudio Ranieri gjorde en bragd då han vann ligatiteln med Leicester City förra säsongen verkar han själv vara lite nere. Ranieris uttalande till BBC:

"Ingenting går rätt, ingenting går lätt. Vi måste jobba hårt och reagera på motgångarna. Det är medicinen. Vi måste hålla samman i den här tuffa perioden. Vi försökte ge våra fans en fin present på annandagen, men det gick inte. Allt gick rätt under årets första sex månader och nu går allting fel."

På tal om annandagen, där Everton enkelt vann över Leicester med 2-0 borta, så håller jag helt och hållet med Gareth Barry, som talar om Leicester som "ett helt annat lag" i jämförelse med förra säsongen. Barrys uttalande till Sky Sports:

"Fotboll handlar om självförtroende och det skulle alltid bli tufft för dem att göra om det de gjorde i fjol. En sådan sak händer bara en gång i livet. Alla inom fotbollen vet att King Power Stadium är ett annat ställe jämfört med i fjol. Du kan se det på fansen, som nu är rätt tysta. Sådan är fotbollen; det svänger snabbt."

Jag gillar speciellt den biten om King Power Stadium, där Leicester hade stöd i alla matcher och nu är det lite halvhjärtat uppe på läktarna. Denna skepticism har spridit sig ner till planen där självförtroendet är långt ifrån toppen.

På andra sidan planen står Slaven Bilics mannar, som inte endast har tre vinster i rad utan, dessförinnan, även en oavgjord match borta mot Liverpool. Se här:

Swansea City 1 - 4 West Ham United
West Ham United 1 - 0 Hull City
West Ham United 1 - 0 Burnley
Liverpool 2 - 2 West Ham United

Det som imponerar mest är att så många olika spelare har gjort mål i dessa matcher. I princip alla offensiva kuggar är i bra form. Jag menar Dimitri Payet, Andre Ayew, Michail Antonio, Mark Noble och nu har även Andy Carrol, som har varit borta i ett tiotal matcher på grund av knäskada, börjat göra mål. Inte bara det. Enligt BBC blev han också utnämnd till matchens lirare senast då han låg bakom lagets första målet och satte själv lagets sista mål.

Senaste mötet lagen emellan på King Power Stadium slutade 2-2 i slutet av förra säsongen. Nu är det dessutom helt andra förutsättningar då Leicester även har Jamie Vardy utvisad och missar detta möte. Med tanke på Leicesters svaga form och West Hams starka form finner jag ett stort värde i att lägga ett spel på att West Ham åtminstone tar en poäng i matchen. Därmed lägger jag ett X2 spel till 1.83 i odds hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip