Emil Forsberg och hans klubb RB Leipzig har vilat sig fram till kvartsfinalen i Europa League där Atalanta gästar dem på Red Bull Arena - i det första av två möten. I och med att Spartak Moskva inte fick delta i åttondelsfinalen blev det fri passage för Leipzig, som är i toppslag med en magnifik form. Atalanta har varit starka i turneringen. Dock fortsätter de att ha problem i Serie A. Leipzig känns så pass heta att ett möte mot Atalanta inte ska vara något bekymmer. Odds på en rak hemmaseger är fyllt med värde.

Efter att ha slutat på en tredje plats i Champions League gruppspelet - bakom stormakterna Manchester City och PSG - har det skett mycket i Leipzig. Domenico Tedesco har kommit in som ny tränare och gett laget ett rejält ansiktslyft. Både i Europa League, där Real Sociedad slogs med 5 - 3 i två matcher. Samt i Bundesliga, där stormakten Dortmund besegrades senast med 4 - 1. Christopher Nkunku gjorde sitt 16:e mål för säsongen, plus att han har 11 assist på kontot. Konrad Laimer nätade två gånger om. Samt Dani Olmo. Vidare är anfallaren Andre Silva i högform, med 10 mål i ligaspelet. Samtliga spelare har en fin formkurva.

Atalanta kom också trea i sin Champions League grupp. De har också imponerat i Europa League, genom att slå ut Olympiakos med 5 - 1, över två möten. Därefter Bayer Leverkusen med 4 - 2, där Atalanta vann båda möten. Formen i ligaspelet har inte varit någon vidare, då de har hamnat utanför Europa platserna. Atalanta ligger på en sjunde plats och släppte förbi sig Lazio i den senaste omgången. Atalanta har en förlust bakom sig mot topplaget Napoli, i en match som slutade 1 - 3 i Bergamo.

I Atalanta finns det avbräck på nyckelspelare. Lagkaptenen Rafael Toloi är skadad. Josip Ilicic dras fortsatt med mental ohälsa. Duvan Zapata är på väg tillbaka men inte helt återställd. Dessutom har Luis Muriel helt tappat formen. Då räcker de inte mot Leipzig, som spelar på topp. Jag krånglar inte till det. Ettan är sund. Därmed blir det en spel på en rak Leipzig seger i matchen.

Speltips Leipzig - Atalanta:
1. Odds 1.82 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Leipzig:
Peter Gulacsi, Josko Gvardiol, Willi Orban, Mohamed Simakan, Benjamin Henrichs, Kevin Kampl, Konrad Laime, Angelino, Daniel Olmo, Christopher Nkunku & Andre Silva.

Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Jose Luis Palomino, Merih Demiral, Berat Djimsiti, Davide Zappacosta, Remo Freuler, Marten de Roon, Hans Hateboer, Teun Koopmeiners, Ruslan Malinovskyi & Jeremie Boga.
---

This is the stats tab
This is the post tip