SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

På Estádio José Alvalade spelas singelmötet i kvartsfinalen av Champions League, där RB Leipzig och Atletico Madrid drabbas samman. RB Leipzig har imponerat under hela Champions League säsongen, där de vann grupp G med bara en förlust. Därefter tog de sig förbi Tottenham, i ett dubbelmöte som slutade med 4 - 0 totalt. Atletico Madrid har i vanlig ordning varit stabila, även om det blev två förluster i gruppspelet. Därefter slog de Atletico Madrid mästarna Liverpool och visade styrkan när det väl gäller.

Jag tar ingenting ifrån Leipzig, som har spelat lysande under hela turneringen samt i Bundesliga. Dock ska de ändå nämnas att motståndarna i deras grupp, som de vann, var Lyon, Benfica och Zenit. Dessa är inga omöjliga uppdrag direkt. Att sedan slå ut Tottenham, som var formsvaga under tiden, är inte heller något i världsklass. Att däremot slå ut Atletico Madrid, som alltid är bra i ett slutspel, blir den tuffaste uppgiften hittills för Leipzig. Att göra det utan sin skyttekung, Timo Werner, blir mycket svårt.

Timo Werner har lämnat för Chelsea, efter att ha gjort 28 mål i Bundesliga och kommit två i skytteledningen. Han har skrivit på ett kontrakt till 2025. I Champions League hann han med fyra mål och två assister på åtta matcher och kommer att saknas.

Även om Atletico Madrid har haft sina upp- och nedgångar denna säsongen, så har de avslutat på ett imponerande sätt. De är fortfarande Spaniens tredje bästa lag, efter Real Madrid och Barcelona, samt att de fortfarande reser sig och lägger in en extra växel när de behöver. De slutade tvåa i gruppen efter Juventus och lyckades göra livet surt för Liverpool i åttondelsfinalen. Atletico Madrid är alltid väldigt svåra att möta och många gånger omöjliga att bryta ner, så de ska ses som klara favoriter i mötet.

Laget har bekräftat att Angel Correa och Sime Vrsaljko, har testats positivt för Covid-19. Resten av laget har fått negativa provsvar och rest till Lissabon. Angel Correa spenderar mest tid på bänken, precis som Sime Vrsaljko - som dessutom är knäskadad. I övrigt är det inga avbräck i Atletico Madrid, som inte har förlorat en match sedan Madrid-derby borta mot Real Madrid, den 1 februari 2020. Detta var 18 matcher sedan. Mot Leipzig borde Atletico Madrid också klara av att undvika en förlust och visa styrkan på nytt om matchen skulle gå till övertid och eventuella straffar. Atletico Madrid går vidare till semifinal.

Speltips Leipzig - Atletico Madrid:
Atletico Madrid går vidare (inklusive fulltid, förlängning och straffar) - odds 1.70 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Leipzig:
Peter Gulacsi, Lukas Klostermann, Dayot Upamecano, Marcel Halstenberg, Konrad Laimer, Marcel Sabitzer, Kevin Kampl, Angelino, Christopher Nkunku, Daniel Olmo & Yussuf Poulsen.

Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, José Giménez, Stefan Savić, Renan Lodi, Koke, Saúl Ñíguez, Yannick Ferreira Carrasco, Hector Herrera, Marcos Llorente & Diego Costa.
---

This is the stats tab
This is the post tip