Olympiastadion i Berlin bjuder in till cupfest mellan Leipzig och Bayern.

Senaste möten
Leipzig - Bayern M 0-0
Bayern M - Leipzig 1-0

BUNDESLIGA
1. Bayern 34 24 6 4 88:32 78
2. Dortmund 34 23 7 4 81:44 76
3. RB Leipzig 34 19 9 6 63:29 66

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Probable line-ups
Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Konate, Orban (c), Halstenberg – Sabitzer, Demme, Adams, Forsberg – Poulsen, Werner
Out: -
Doubtful: Kampl (ankle)
Coach: Ralf Rangnick

Bayern: Neuer (c) – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago, Martinez – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski
Out: Früchtl (elbow), Goretzka (muscular problem)
Doubtful: James (calf)
Coach: Niko Kovac

En högintressant cupfest att vänta i Berlin. Leipzig har länge och väl varit klara för tredjeplats och Champions League. Därför har sista två-tre omgångarna i Bundesliga inte varit av någon betydelse. Dock mötte man just Bayern i näst sista omgången, en match där Bayern hade kunnat spela hem ligatiteln, och stod emot starkt. 0-0 i den fajten - trots att Leipzig inte hade något att spela för. I sista ligamatchen mötte man Werder Bremen borta och torskade med 2-1. Men det var också med cupfinalen i bakhuvudet. Jag tror inte att Leipzig brydde sig särskilt mycket av den bortatorsken.

Utan allt fokus låg på den här veckan och cupfinalen. Medan Bayern firat ligaguldet har Leipzig - som kanske inte är lika mätta på framgång - laddat för detta en längre tid. Forsberg väntas starta och truppläget är i stort sett som det ska. Matcherna mellan lagen har varit väldigt jämna sista åren och Bayern ser garanterat inte detta som en lätt match.

Leipzig bör ha mer energi och lite större motivation till den här titeln. Man har kunnat fokusera en längre tid på förberedelserna här medan Bayern var tvungna att gå fullt i helgen som var. Hur hårt firade spelarna guldet? Ja, med alla faktorer inbakat så tycker jag att Leipzig är lite för stor underdog. Jag lägger ett halvtidsspel.

SPELTIPS
Jag spelar Leipzig 1X (+0,5 asian) i halvtid till 1.73 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip