Två lag som fortsatt jagar sin första seger i Champions League gruppspelet drabbas samman när Emil Forsberg och hans RB Leipzig gästas av Celtic. Leipzig har förlorat sina inledande möten mot Shakhtar Donetsk och Real Madrid, medan Celtic har tagit en poäng senast mot Shakhtar Donetsk och dessförinnan förlorat stort mot La Liga mästarna. Med en ny tränare har Leipzig fått ordning på spelet och har en storseger i ryggen. Med ett stort självförtroende ska de klara av att slå Celtic - förmodligen stort.

Även om motståndet var svagt lyckades Timo Werner och Christopher Nkunku näta två gånger vardera i helgen mot Bochum i den tyska Bundesliga. Det är två klasspelare som kommer att ha en avgörande roll resten av säsongen, ihop med Andre Silva på topp. Efter den urusla starten fick Domenico Tedesco lämna sin post som tränare. Marco Rose har kommit in fint och slagit stormakten Dortmund i sin debut. På hemmaplan har Leipzig varit starka och tagit tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcher.

Efter den förkrossade derbysegern över Rangers har det varit grus i maskineriet hos skotska Celtic. Tre gånger om därefter misslyckades laget med att ta en seger. Då är det inte bara Champions League lag som har stått på andra sidan gräset. En bortaförlust med 0 - 2 mot St Mirren finns färsk i minnet. Dock blev det en 2 - 1 seger i helgen då Motherwell kom på besök, efter mål av Kyogo Furuhashi och Reo Hatate. På bortaplan har Celtic spelat svagt och inte vunnit sedan år 2017 i turneringen.

Hos Leipzig är det avbräck på Konrad Laimer, Lukas Klostermann och Dani Olmo. Tränaren Ange Postecoglou får klara sig utan Carl Starfelt, Georgios Giakoumakis, Cameron Carter-Vickers och James McCarthy. I mitt tycke är Leipzig ett helt nummer större. Därmed blir det ett spel på att Leipzig vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak Leipzig seger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1.

Speltips Leipzig - Celtic:
1 asian -1. Odds 1.91 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Leipzig:
Peter Gulasci, Mohamed Simakan, Willi Orban, Josko Gvardiol, David Raum, Kevin Kampl, Xaver Schlager, Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg, Christopher Nkunku & Timo Werner.

Preliminär startelva - Celtic:
Joe Hart, Josip Juranovic, Stephen Welsh, Moritz Jenz, Greg Taylor, Reo Hatate, Callum McGregor, Matt O'Riley, Liel Abada, Kyogo Furuhashi & Jota.
---

This is the stats tab
This is the post tip