Man City inleder CL-slutspelet borta mot Leipzig.
Mitt speltips: Man City vinner, rak seger. Lucky Sports eller bet365 .

Hade spel på Man City i bortamatchen mot Arsenal förra veckan. Efter en svagare förstahalvlek visade de klassen i andra och var snäppet bättre. Följde upp det med en totalt dominant insats mot Nottingham i lördags. 1-1 som slutresultat var missvisande sett till prestationen. Mne Peps gäng var oskarpa när lägen skapades samtidigt som ett hårt kämpande hemmalag gjorde mål på sitt i stort sett enda vettiga anfall. Haaland med några okaraktäristiska missar bland annat. Slutresultatet till trots - jag är inne på att Man City är på en bra formposition just nu sett till hur säsongen varit i övrigt. Verkar ha fått lite ordning bakåt. Här saknas tyvärr KdB och visst är det ett avbräck. Men det har också skjutsat upp oddset på en nivå som gör att jag är lockad av Man City - för bredden finns för att klara sit utan belgaren.

När spelet sitter är det inget lag som kan matcha Man City vad gäller höjd i prestationer. Är storfavoriter i CL av en anledning. Att de ändå tappade poäng mot Nottingham behöver inte bara vara negativt här - kan tänka mig att det finns en revanschlusta och vara på tå-känsla i laget som måste känna att de slarvade bort två poäng i helgen. Förstamatcherna i dubbelmöten senaste säsongerna:
5-0 borta mot Sporting i fjol.
2-0 borta mot Gladbach året innan.
Covidåret hann de slå Real borta innan säsongen bröts.

Så de brukar inte nöja sig med något kryss och sen lösa det hemma.

Leipzig har haft en ruggig form en längre tid. Bland annat tagit poäng hemma mot Bayern efter jul. Faktiskt nära Bayern i ligan poängmässigt, vilket även backas upp av bra prestationer och underliggande statistik. Dragits med skada på storstjärnan Nkunku, som dock gjorde comeback i helgen när han kunde hoppa in. Frågan är dock hur formen är efter tre skademånader. Det är helt klart ett bra lag, men tycker också de har en tendens att vika ner sig i stora matcher. Nu tog de poäng av Bayern för ett par veckor sedan, men annars har de flera gånger vikt ner sig helt i stora matcher mot BM.

Det här skrivs innan Liverpool tar emot Real, så vi får se hur den matchen blir. Men tycker PL-lagen visat sin styrka överlag i Europa. Man U stod upp mycket bra på Nou Camp mot Barcelona, Chelsea förtjänade bättre än 0-1 i Dortmund m.m. Premier League är otroligt stark relativt sett just nu och det tror jag Man City visar här igen.

This is the stats tab
This is the post tip