På fotbollsarenan Estádio da Luz i Lissabon, Portugal, spelas singelmötet i Champions League semifinalen mellan RasenBallsport Leipzig och Paris Saint-Germain. Leipzig avslutade den tyska Bundesliga säsongen på en tredje plats medan PSG vann Ligue 1, den franska cupen och ligacupen. En seger i Champions League är mer än en dröm för PSG, som i många år nu har satsat allt på att vinna pokalen. Förutsättningar finns och Leipzig ska inte vara en alldeles för svår uppgift att överkomma.

Jag tar ingenting ifrån Leipzig, som har spelat lysande under hela turneringen samt i Bundesliga. Dock ska det ändå nämnas att motståndarna i deras grupp, som de vann, var Lyon, Benfica och Zenit. Dessa är inga omöjliga uppdrag direkt. Att sedan slå ut Tottenham, som var formsvaga under tiden, är inte heller något i världsklass. Att däremot slå ut Atletico Madrid, som alltid är bra i ett slutspel, var riktigt starkt gjort. Att göra det utan sin skyttekung, Timo Werner, var imponerande. Men nu blir det ännu svårare.

Fem dagar senare väntar en av de tuffaste motståndarna i form av PSG, som dessutom får förstärkning i sitt anfallsspel. Yttern Angel Di Maria var avstängd och är tillbaka samt att Kylian Mbappe, som hoppade in senast, har haft sex dagar på sig ytterligare att hitta drömformen. Lägg därtill Neymar i bra form så har du en spets som kan göra hur många mål som helst. PSG har spelat lysande under hela turneringen och gjorde en makalös vändning senast mot Atalanta, där PSG gjorde två mål på övertid.

Även om Leipzig spelade underhållande fotboll och förtjänade sin vinst mot Atletico Madrid så gjorde de detta mer lite tur, där vinstmålet från Tyler Adams träffade en Atletico spelare, som ändrade bollbanan och lurade Jan Oblak i målet. Försvaret hos Leipzig skötte sig bra men Neymar och Mbappe blir ett mycket större prov för dem att klara av. Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann kommer att möta sin tidigare mentor Thomas Tuchel, vars lag blir en för tuff uppgift att klara av under 90 minuter.

Speltips Leipzig - PSG:
2 - odds 1.81 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Leipzig:
Peter Gulacsi, Lukas Klostermann, Dayot Upamecano, Nordi Mukiele, Konrad Laimer, Kevin Kampl, Angelino, Marcel Sabitzer, Daniel Olmo, Christopher Nkunku & Yussuf Poulsen.

Bekräftad startelva - PSG:
Sergio Rico, Juan Bernat, Presnel Kimpembe, Thiago Silva, Thilo Kehrer, Leandro Daniel Paredes, Marquinhos, Ander Herrera, Angel Di Maria, Neymar & Kylian Mbappe.
---

This is the stats tab
This is the post tip