Leipzig torskade premiären och jagar revansch i hemmamötet mot Stuttgart.

Förra säsongen
Leipzig - Stuttgart 2-0
Stuttgart - Leipzig 0-1

BUNDESLIGA 2020/2021
2 RB Leipzig 34 19 8 7 60 32 +28 65
9 VfB Stuttgart 34 12 9 13 56 55 +1 45

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Simakan, Angelino - Sabitzer (c), Laimer - Szoboszlai, Forsberg, Nkunku - Silva

Saknar: Halstenberg (ankle), Henrichs (knee), Saracchi (knee), Sörloth (ill)
Osäkra: Lookman (knee), Olmo (match fitness)

Stuttgart: Müller - Mavropanos, Anton, Kempf - Massimo, Klement, Endo (c), Sosa - Förster, Klimowicz - Al Ghaddioui

Saknar: Ahamada (ankle), Cisse (foot), Coulibaly (match fitness), Egloff (foot), Führich (collarbone), Karazor (thigh), Nartey (not included), Sankoh (knee), Silas (unavailable)
Osäkra: Mangala (thigh)

Ligapremiären

Mainz - Leipzig 1-0
Stuttgart - Greuther Fürth 5-1

Ja, premiären lev ingen rolig sådan för Mini-Foppa och hans koffeindrycksgäng. Noll gjorde mål och en boll bakåt borta mot Mainz. Trots att hemmalaget nätade redan efter tolv minuter så lyckades inte Leipzig få till sitt spel bra nog för att få hål på Zendtner. Leipzig-coachen Jesse Marsch har således en del att jobba på fram till avsparken i omgång två mot Stuttgart.
Ett Stuttgart som å sin sida blåste över Greuther Fürth med glasklara 5-1 i sin premiär. Detta efter mål av fyra olika målskyttar. Edno, Klement, Al Ghaddioui och Kempf gånger två.
Leipzig har ett lag för att återigen slåss i toppen. Yussuf Poulsen är tillbaka efter EM-vilan och med Andre Silva på topp och Forsberg som en av gubbarna bakom, så ska Leipzig inte behöva ha enorma problem att skapa målchanser, kan man tycka.
En premiär är en premiär där väldigt mycket kan hända. Nu är det upp till Leipzigspelarna att rycka upp sig och leverera. 2-0 i motsvarande möte förra säsongen och då skiljde det till sist 20 poäng mellan de båda lagen när säsongen var över.
Stuttgarts bäste målskytt förra säsongen, Kalajdzic (16 mål i fjol), tycks bara räcka till för spel i 15-20 minuter i den här matchen och Mohamed Sankoh åkte på en allvarlig skada senast. Stuttgart har ett gäng som inte kan medverka här som ni ser ovan. Det är för övrigt en match mellan två amerikanska coacher.

SPELTIPS
Stuttgart kommer hit för att spela organiserat och Leipzig hade svårigheter att få offensiven att stämma. Jag tror på under 3,5 mål till 1.68 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip