Äntligen är det dags för allsvensk premiär!

På SvenskaFans.com och FanTV:s Youtubekonto hittar ni det nya webb-tv-magasinet Entré F-Y - som varje vecka fokuserar på spelet Allsvenskan Fantasy.

Där finns jag, Lelle Sandahl, med som representant från Rekatochklart.com och leverar mina bästa fantasytips men även allsvenska speltips!


 

Inför premiären har jag valt att fokusera på fyra långtidsspel som presenteras i Entré F-Y:s lagdelsspecialer. Spel och odds är hämtade från Expekt .

1. Allsvenskan 2024 slutplacering: Malmö FF
Odds: 1.80

Ett odds som droppat något sista veckorna men som fortfarande är relevant för mig. För det finns egentligen ingen rimlig utmanare i mina ögon.
MFF har en helt otrolig bredd och spets också. Pontus Jansson ser ännu bättre ut än när han kom hem i fjol. Nye anfallaren Botheim ger Kiese Thelin en värdig match och i övrigt är det otroligt hög nivå och konkurrens på samtliga positioner.
Närmsta utmanare för mig är Djurgården då både Häcken och Elfsborg är försämrade och kommer behöva tid för att få allt nytt att sätta sig. AIK är bättre än ifjol men långtifrån så jämna som MFF förväntas vara och Bajen verkar inte alls sitta ihop inför premiären.

Malmö FF dominerar 2024

2. Lag som gör flest mål: Malmö FF
Odds: 2.00

Jag kör vidare med min take om Malmö FF:s dominans. Med en sådan spets och bredd så kommer avbytarna vara pressade att leverera när de väl får spela. Rätt ofta kommer vi nog se startspelare bytas ut efter 60 min för att ge bänkspelare chansen med pigga ben. Oavsett om MFF leder eller ligger under. Det tycker jag talar för att vi kommer få se ett MFF som fortsätter anfalla, fortsätter springa och fortsätter tacklas i 90 minuter plus tillägg. Vecchia, Berg, Christiansen, Botheim, Kiese Thelin, Ali, Nanasi, Jörgensen, Bohlin... Ja, det saknas inte direkt kvalitet och konkurrens framåt och MFF är ännu bättre på att inte tappa bollen nu år två med Rydström. Bra spel detta enligt mig då andra lag börjar om eller inte känns på samma offensiva nivå som MFF. Även här är Djurgården den främsta utmanaren i min bok,

3. Bäst i Stockholm: Djurgården
Odds: 2.00

Om jag har MFF som given etta så har jag Djurgården som tvåa på pappret nu inför starten. Försäsongen började svagt och det dröjde innan spelare trillade på plats. Men nu kan ingen säga att DIF ser svagt ut. Danielson är dessutom i grym form vilket gör alla spelare runt om honom bättre. Gulliksen ser bra ut, Bergvall ser otroligt bra ut, Leach Holm är en förbättring och Hümmet kan nog passa in riktigt fint. Nu kommer dessutom europeisk kvalitet i form av Nguyen. Det mesta talar för att Blåränderna placerar sig högst av Stockholmslagen och dubbla degen är bra!

4. Head to head: Hammarby-AIK: AIK
Odds: 2.10

Hammarby har egentligen bättre förutsättningar än AIK att sluta högt i tabellen om vi bara ser till ekonomi. AIK:s kris kostade skjortan i fjol och har tvingat klubben till försäljningar och andra åtgärder för att snabbt ta sig tillbaka mot toppen. Hävstången är förstås inte så lång i en storklubb som AIK och med spelare som Salétros och Pittas från start den här säsongen så har man en hel del kvalitet från start. Jag tycker även att Celina ser bättre ut och ett par andra namn gör truppen betydligt stabilare och slagkraftigare. Om AIK lyckas strama åt sitt försvarsspel så talar mycket för att gamla stabila AIK visar sig igen med ganska få insläppta mål och uddamålssegrar. Här och nu håller jag AIK som det stabilare laget än Bajen vars försvarsspel inte gör mig klok och där man hittills inte alls hittat rätt under Kim Hellberg.

Långtidsspelen hittar ni hos Expekt och gillar ni Allsvenskan Fantasy får ni väldigt gärna söka upp "Entré F-Y" på Youtube och ge oss en chans där

Här ser ni premiäravsnittet! This is the stats tab
This is the post tip