I tv-magasinet Entré F-Y snackar vi Allsvenskan Fantasy inför varje omgång och i varje omgång plockar jag ut en trippel!

Rätt både på Sirius X2 borta mot Kalmar och BLGM mellan Djurgården och Häcken. Dessvärre lyckades inte Västerås näta mot Elfsborg (0-1) trots ex antal målchanser och till och med öppna mål...

Men nu kommer islossningen mot ett sämre motstånd, tror jag!

1. Västerås SK - Halmstads BK
Lördag 17:30
Spel: 1
Odds: 1.95

Stackars VSK. Två riktigt bra prestationer som varken gett mål eller poäng. Mot AIK var man det klart bättre laget i första halvlek men lyckades inte ta vara på det övertaget och i den andra kunde AIK växa in i matchen samt stå emot forceringen. Mot Elfsborg skapade VSK faktiskt ännu mer klara målchanser. Hemma i "gurkstaden" är VSK bra på en konstgräsmatta man känner väl och nu mot ett motstånd som jag tycker sett rätt dassigt ut ett par veckor nu. HBK stal tre poäng sist mot IFK Göteborg - som bland annat brände en straff. Nu tror jag på en matchbild som liknar HBK:s bortapremiär mot Sirius. Och det var ingen rolig match för "bollklubben" som åkt på en fullt rättvis 3-0-förlust och hade svårt både att skapa målchanser och att hålla Sirius undan sitt eget straffområde. HBK spelar en gammaldags fotboll med fokus på organisation och cynism och det ger jag inte mycket för här. Islossning för VSK!

Oroligt Peking - MFF vinner igen

2. IFK Norrköping - Gais
Söndag 14:00
Spel: X2
Odds: 1.82

Ett lag som inte mår speciellt bra mot en nykomling som fick en jäkla boost med sin första allsvenska seger på måååånga år. IFK Norrköping torskade med 1-5 mot MFF och 0-3 borta mot Mjällby. Och det var ett resultat i underkant. Mjällby hade ett par i ramen och ex antal avslut som kunde slunkit in.
Totte Nyman och Traustason är med igen efter att ha stått över omgång ett men problemet sitter framförallt i backlinjen. Jag tycker att den är direkt svag namnmässigt och de har inte börjat piggt heller som sagt. Jag tror spelare och ledare är lite i chock hur fel till man ligger till så här långt och jag tror tyvärr för deras del att det blir en tung vår.
Gais åkte på en premiärsmäll deluxe mot BP (0-4) mem reparerade skadan borta mot Värnamo med en 2-1-seger. Riktigt skönt för Gais efter den smällen förstås. Jag tror att Gais är tillräckligt stabilt och bra här för att ta poäng.

3. Värnamo - Malmö FF
Söndag 16:30
Spel: 2
Odds: 1.36

Den stora frågan inför den här matchen är om matchen spelas i Värnamo eller på reservarenan i Borås. Gräsmattan på Finnvedsvallen har varit under all kritik och planinspektion görs under torsdagen. Men oavsett arena så kommer Malmö FF högst troligt att vinna. Laget har alla element som krävs för att vinna på olika sätt. Även om planen är svårspelad så har man otroligt fina boxspelare och andrabollsspelare. Defensiven känns väldigt solid och ja, jag känner inte att jag behöver motivera det här mer. Malmö FF vinner Allsvenskan och har en väldigt bra chans att vinna mot ett Värnamo som jag inte tycker är lika bra som i fjol.

***
Sammanlagt odds på min Fantasytrippel är 4.82 hos Expekt !

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip