I tv-magasinet Entré F-Y snackar vi Allsvenskan Fantasy inför varje omgång och i varje omgång plockar jag ut en trippel!
Förra veckan blev det bom på Västerås SK som sjukt nog lyckades förlora mot Halmstad. Även Gais misslyckades ta poäng borta mot IFK Norrköping i en helt jämn match. Malmö FF gjorde förstås jobbet.

Den här helgen startar vi med Sirius som jag har svårt att se inte vinna hemma mot ett svagt IFK Värnamo.

1. Sirius - IFK Värnamo
Lördag 15:00
Spel: 1
Odds: 1.78

Sirius är ett av lagen som imponerat allra mest på mig den här säsongsöppningen. IFK Värnamo ett av de som imponerat allra minst. Samtidigt som Sirius har en stark trend både spelmässigt och resultatmässigt så har Värnamo inte sett jättebra ut. Man tog en något turlig pinne mot Elfsborg efter dubbla drömmål, föll rättvist mot Gais på Borås Arena och mot Malmö FF var det förstås inget snack.
Sirius torskade senast borta mot Djurgården men det var inte direkt så man gjorde bort sig. I första halvlek kändes Sirius bra och det var lite för uddlöst egentligen i en annars helt ok insats. Anfallaren Salech har gjort succé och kommer vara sugen på mål nu igen efter att Sirius blev nollat sist. Värnamo tror jag blir en tacksam motståndare för att Sirius som är välmående på så många fronter och som har bra konkurrens i anfallet. Jag är inte ens säker på att fjolårssuccén Jocke Persson får starta efter ett par sämre insatser samtidigt som andra gjort det bra.

Målrikt i Göteborg

2. Häcken - Hammarby
Söndag 16:30
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.56

Hammarby fick en riktigt skön trepoängare nu sist mot Elfsborg där målen trillade in (3-0). Djukanovic, Besara och Erabi är alla i stigande form och då har jag svårt att se Bajen gå mållöst. Försvarsmässigt är man dock långtifrån bäst i Allsvenskan och det är därför jag tror det fortsatt blir svårt för Bajen att slåss i toppen av tabellen.
Häcken fick å sin sida äntligen vinna en match efter en tung start. Torsk hemma mot ett gnetigt Mjällby (0-1), kollaps mot Djurgården från 0-3 till 3-3 och nu äntligen 4-3 i en galen match mot BP där den offensiva lagdelen levererade. Inoussa, Lindberg, Layouni och Chilufya är ständiga hot och med Rygaard som regissör har jag även här svårt svårt att se Häcken gå mållöst mot ett ganska svajigt Bajenförsvar. Överspel!

3. Halmstads BK - Brommapojkarna
Söndag 16:30
Spel: X2
Odds: 1.42

Samtidigt i Halmstad. Ett HBK som fått alldeles för många poäng med sig sett till prestation och som dessutom har både Baffo och Ante Johansson skadade. Båda mittbackarna alltså, ett enormt tapp för ett defensivt balanserat lag som dessutom inte spelat särskilt bra som sagt. VSK hade straffmiss och ex antal jättelägen man inte tog tillvara på. Jag tror att BP kommer ut och fortsätter spela fin fotboll som man gjort den här säsongen och även där känns offensiven väldigt bra. Irandust är en allsvensk klasspelare när han är i form och det börjar visa sig nu igen. Även Vasic har fått en finfin start och många kloka värvningar i ett välbalanserat lag tror jag räcker till att komma ifrån Halmstad med poäng.

***

Totalt får vi 3.94 för den här trippeln hos Expekt .

Alltså:
Sirius att vinna mot Värnamo
Över 2.5 mellan Häcken och Hammarby
X2 mellan Halmstad och BP

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip