Foto: Rekatochklart
Veckoomgång i Allsvenskan och så även i vårt alldeles egna studiomagasin om Allsvenskan Fantasy: Entré F-Y - som släpper nytt avsnitt på Youtube inför varje ny omgång.

Den här omgången har jag plockat ut en dubbel som kittlar under torsdagskvälen,l där vi bland annat har Västerås SK mot ett skadefyllt Mjällby och ett Hammarby som bör vara klar favorit på Örjans Vall.

1. Halmstads BK - Hammarby
Torsdag 19:00
Spel: 2
Odds: 1.92

Halmstads BK står på sex poäng på fyra matcher. Bra, men totalt oförtjänt skulle jag säga. De var utspelade både hemma mot IFK Göteborg och borta mot Västerås SK men lyckades mirakulöst hålla nollan och vinna med 1-0 i båda mötena. I övrigt torsk med klara 0-3 borta mot Sirius samt nu senast 0-2 hemma mot BP. Och det var ingen skräll alls att BP skulle vinna tycker jag. Dels för att BP är i fint slag den här säsongen och dels så är HBK som sagt varken i bra slag eller har det bästa laget tillgängligt. Den stora ledaren Ante Johansson är nämligen skadad en tid framöver och det kommer vara kännbart för lagets defensiv som väldigt mycket bärs av honom och Baffo. Baffo är dock tillbaka nu efter avstängning.

Hammarby då? Ett lag som jag tycker börjar hitta mer rätt för varje dag men som fortfarande inte riktigt är att lite på. Man slog Kalmar (efter att KFF bjöd på ett tidigt 1-0) i premiären med 3-1, föll med 0-2 borta mot MFF (siffror som var i underkant), vann mot Elfsborg med 3-0 efter en svag första och en stark andra. Sist förlust mot Häcken i en tämligen jämn match men där Häckens spets blev avgörande. Jag tror att Bajen med sina Erabi, Djukanovic och Besara kommer bryta ned ett HBK här och tvåan känns därför spelvärd.

Nu måste det väl ändå lossna?

2. Västerås SK - Mjällby AIF
Torsdag 19:00
Spel: 1
Odds: 2.10

Västerås SK har fått betydligt färre poäng än man förtjänar. Torsk med 0-1 mot AIK, Elfsborg, Halmstad och nu senast borta mot Malmö FF. Men laget har både skapat lägen och spelat bra. Så det bör vara en tidsfråga innan första segern och inte minst första målet kommer.
VSK har dessutom glädjen att möta ett skadeskjutet Mjällby. Ett MAIF som har öppnat säsongen piggt men som föll nu senast borta mot nykomlingen Gais.
Mjällby har hela sin trebackslinje på skadelistan vad det verkar då Colin Rösler, Tom Pettersson, Elliot Stroud och Rasmus Wikström är alla skadade. Även anfallaren Jacob Bergström är högst osäker efter att ha bommat matchen mot Gais på grund av skada.
Jag tror inte att Mjällbys nykomponerade backlinje är tillräckligt bra för att stå emot ett rörligt och aggressivt pressande VSK den här aftonen och tippar att VSK tar sin första allsvenska seger sedan återkomsten.

***

Samlat odds för den här dubbeln blir 4.03 hos Unibet !

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip