Lens:

PSG reser norrut för att ta sig an en lurig utmaning i form av Lens, som fortsätter att göra det riktigt bra under Franck Haises ledning, när Ligue 1 nu återstartar efter vinteruppehållet. Haises lag gjorde en succésäsong i fjol och slutade smått sensationellt tvåa i Ligue 1 – blott en poäng bakom PSG, som man även slog hemma på Stade Bollaert-Deleilis. Lens når inte riktigt samma höjd den här säsongen, vilket ingen så klart förväntat sig med utökade utmaningen av Champions League-spel, men man hänger ändå med i toppen och återfinns på en sjundeplats efter att ha klättrat rejält i tabellen med några starka avslutande veckor av höstsäsongen – trots bortaförlusten mot Nice i sista matchen före jul.

Lens inledde 2024 med ett uttåg ur Coupe de France, där man föll efter straffar hemma mot Monaco. Hemmafacit i ligan lyder 5-2-1. Senast Lens mötte PSG föll man, 1-3, på Parc des Princes. Haise blir av med tre spelare som åkt till Elfenbenskusten för att spela Afrikanska mästerskapen: Salis Abdul Samed, Morgan Guilavogui och Nampalys Mendy. Dessutom spelar Abdukodir Khusanov Asiatiska mästerskapen med Uzbekistan. På skadelistan finns även Jimmy Cabot, Deiver Machado, Lukasz Poreba och Wuilker Fariñez.

Paris Saint-Germain:

PSG inledde 2024 med en cupseger, efter 2-0-seger i finalen mot Toulouse i Trophée des Champions, och ett målkalas när tredjedivisionslaget Revel krossades med 9-0 i Coupe de France. PSG har därmed radat upp tio raka utan förlust och klättrat rejält i tabellen efter den lite vacklande ligastarten under Luis Enrique. Numera återfinns PSG där vi är vana att se dem – högst upp i Ligue 1 med resultatraden 12-4-1.
Alla de offensivt bärande spelarna fick nätkänning mot Revel senat med ett hattrick för Kylian Mbappé, en dubbelsalva från Randal Kolo Muani och mål från både Goncalo Ramos och skadeåtervändande Marco Asensio, som kan bli viktig för PSG under våren.

Även PSG saknar spelare till följd av Afrikanska och Asiatiska mästerskapen, där Achraf Hakimi och Kang-In Lee medverkar. Därtill har man även några spelare på skadelistan. Milan Skriniar ådrog sig en vristskada i cupen och Presnel Kimpembe Nuno Mendes, Fabian Ruiz, Sergio Rico och Arnau Tenas saknas också. En del avbräck i de defensiva leden, med andra ord, där nyförvärvet Lucas Beraldo, 20-åringen rån Brasilien, kan göra Ligue 1-debut.

Fortsätter PSG:s fina inledning på 2024?

Jag sneglar på tvåan till 1,88 hos Pinnacle . Båda lagen saknar en del spelare – Lens på grund av AFCON och PSG med en del defensiva avbräck – men det råder förstås inga tvivel om att PSG är det starkare laget av de två, även om man gick på pumpen borta mot just Lens vid ungefär samma tidpunkt i fjol. Jag är imponerad av Lens som lyckas blanda sig i striden om Europa, trots den ovana matchbördan som Champions League-spel medfört, även om man inte når samma höjder som under fjolåret när Haises lag verkligen pressade PSG hela vägen in i mål. Lens föll mot Nice innan uppehållet och åkte ur cupen mot Monaco senast – nu blir det inte enklare, och även om Lens inte är någon lätt plats att komma till bör PSG ha goda möjligheter att vinna om man kommer upp i nivå. Jag tycker även målspel kan vara intressant. Vi vet vad PSG kan producera i offensiv väg, och med en del försvarsspelare borta bör Lens kunna hota parisgängets mål. Över 3 mål finns till 1,99.
This is the stats tab
This is the post tip