Fredagsmatchen i den franska Ligue 1 hämtas från Stade Bollaert-Delelis där glödheta Lens gästas av Toulouse. Vilken fantastisk säsongsinledning det har blivit för Lens, som jagar PSG i toppen av tabellen. På hemmaplan har de bara segrar. En svit de gärna vill utöka mot Toulouse - som parkerar i mitten av tabellen. Gästerna har varit svårslagna under oktober månad men ställs på svårt prov.

Efter att ha återvänt till Ligue 1 säsongen 2020-2021 har Lens varit konsekventa i sitt spel. Under två raka säsonger har de slutat på den övre halvan av tabellen. Inget talar för en förändring denna säsong. Snarare tvärtom. Att Lens ska komma betydligt högre upp i tabellen. Starten kunde knappast ha varit bättre - speciellt på hemmamark där de har sex raka segrar. Tränaren Franck Haise gör ett utmärkt jobb med truppen. Att bryta ner laget har nästan varit en omöjlighet eftersom de bara har ett insläppt mål på de fem senaste omgångar.

Ligue 2 mästarna Toulouse mådde bra av landslagssamlingen under september månad. Tränaren Philippe Montanier gjorde en omstart och fick resultaten med sig. Poäng har tagits i samtliga fyra senaste ligamatcher. Det är den längsta förlustfria sviten i toppdivisionen sedan året 2018. Anfallsspelet har fungerat fint. Däremot har försvaret varit sårbart med 20 insläppta mål efter tolv omgångar. Fyra mål har släppts in senast mot tabelljumbon Angers och bottenlaget Strasbourg. Att hålla nollan mot Lens känns därmed inte troligt heller. Ett stort avbräck är mittbacken Rasmus Nicolaisen - som är avstängd till denna drabbning.

Då Lens under en längre tidsperiod har visat sig stabila och urstarka hemma ska de tas på allvar i toppstriden. Ett mittenlag som Toulouse ska inte heller vara några bekymmer. Jag tar en supertydlig ställning och lägger ett spel på att Lens tar alla tre poäng mot Toulouse. En rak etta i matchen.

Speltips Lens - Toulouse:
1. Odds 1.60 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Lens:
Brice Samba, Deiver Machado, Facundo Medina, Kevin Danso, Massadio Haidara, Przemyslaw Frankowski, Seko Fofana, Jean Onana, Wesley Said, Lois Openda & Florian Sotoca.

Preliminär startelva - Toulouse:
Maxime Dupe, Mikkel Desler, Anthony Rouault, Moussa Diarra, Issiaga Sylla, Brecht Dejaegere, Stijn Spierings, Branco Van den Boomen, Veljko Birmancevic, Zakaria Aboukhlal & Fares Chaibi.
---

This is the stats tab
This is the post tip